X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

PT60M60 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Fransk potatissallad görs med en vinägrett, den blir därför väldigt somrig och lätt. Potatissalladen passar perfekt i en buffé eller på sommaren, gärna till grillat kött, kyckling eller rostbiff.

Fransk potatissallad görs med en vinägrett, den blir därför väldigt somrig och lätt. Potatissalladen passar perfekt i en buffé eller på sommaren, gärna till grillat kött, kyckling eller rostbiff.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

700 g potatis
1 st rödlök
1 msk balsamvinäger
2 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk olivolja
1 msk vatten
1 st vitlöksklyfta
0,5 dl färsk persilja
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Borsta eller skala potatisen, koka den i lättsaltat vatten. Häll av potatisen när den är färdigkokt och låt svalna ett par minuter.
  2. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Dela dem på mitten om du vill ha mindre bitar.
  3. Blanda balsamvinäger, dijonsenap, salt, peppar, socker, olivolja och vatten i en skål. Pressa ner vitlöken och rör om ordentligt.
  4. Dela eller skiva potatisen, hacka persiljan. Blanda potatis, rödlök och persilja i en skål. Häll över vinägretten och blanda ordentligt. Låt potatissalladen stå i kylen i minst en halvtimme innan servering.

Borsta eller skala potatisen, koka den i lättsaltat vatten. Häll av potatisen när den är färdigkokt och låt svalna ett par minuter. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Dela dem på mitten om du vill ha mindre bitar. Blanda balsamvinäger, dijonsenap, salt, peppar, socker, olivolja och vatten i en skål. Pressa ner vitlöken och rör om ordentligt. Dela eller skiva potatisen, hacka persiljan. Blanda potatis, rödlök och persilja i en skål. Häll över vinägretten och blanda ordentligt. Låt potatissalladen stå i kylen i minst en halvtimme innan servering.

Lycka till!

Publicerat 11/7 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!