Fransk potatissallad

Fransk potatissallad

PT60M60 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Fransk potatissallad görs med en vinägrett, den blir därför väldigt somrig och lätt. Potatissalladen passar perfekt i en buffé eller på sommaren, gärna till grillat kött, kyckling eller rostbiff.

Fransk potatissallad görs med en vinägrett, den blir därför väldigt somrig och lätt. Potatissalladen passar perfekt i en buffé eller på sommaren, gärna till grillat kött, kyckling eller rostbiff.

Glutenfritt recept

Ingredienser

700 g potatis
1 st rödlök
1 msk balsamvinäger
2 tsk dijonsenap
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm socker
3 msk olivolja
1 msk vatten
1 st vitlöksklyfta
0,5 dl färsk persilja
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Borsta eller skala potatisen, koka den i lättsaltat vatten. Häll av potatisen när den är färdigkokt och låt svalna ett par minuter.
  2. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Dela dem på mitten om du vill ha mindre bitar.
  3. Blanda balsamvinäger, dijonsenap, salt, peppar, socker, olivolja och vatten i en skål. Pressa ner vitlöken och rör om ordentligt.
  4. Dela eller skiva potatisen, hacka persiljan. Blanda potatis, rödlök och persilja i en skål. Häll över vinägretten och blanda ordentligt. Låt potatissalladen stå i kylen i minst en halvtimme innan servering.

Borsta eller skala potatisen, koka den i lättsaltat vatten. Häll av potatisen när den är färdigkokt och låt svalna ett par minuter. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Dela dem på mitten om du vill ha mindre bitar. Blanda balsamvinäger, dijonsenap, salt, peppar, socker, olivolja och vatten i en skål. Pressa ner vitlöken och rör om ordentligt. Dela eller skiva potatisen, hacka persiljan. Blanda potatis, rödlök och persilja i en skål. Häll över vinägretten och blanda ordentligt. Låt potatissalladen stå i kylen i minst en halvtimme innan servering.

Lycka till!

Publicerat 11/7 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!