Ingredienser
- 700 g potatis
- 1 st rödlök
- 1 msk balsamvinäger
- 2 tsk dijonsenap
- 0,5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 krm socker
- 3 msk olivolja
- 1 msk vatten
- 1 st vitlöksklyfta
- 0,5 dl färsk persilja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Passar matlåda
Fransk potatissallad görs med en vinägrett, den blir därför väldigt somrig och lätt. Potatissalladen passar perfekt i en buffé eller på sommaren, gärna till grillat kött, kyckling eller rostbiff.
Fransk potatissallad görs med en vinägrett, den blir därför väldigt somrig och lätt. Potatissalladen passar perfekt i en buffé eller på sommaren, gärna till grillat kött, kyckling eller rostbiff.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Borsta eller skala potatisen, koka den i lättsaltat vatten. Häll av potatisen när den är färdigkokt och låt svalna ett par minuter. Skala rödlöken och skär den i tunna ringar. Dela dem på mitten om du vill ha mindre bitar. Blanda balsamvinäger, dijonsenap, salt, peppar, socker, olivolja och vatten i en skål. Pressa ner vitlöken och rör om ordentligt. Dela eller skiva potatisen, hacka persiljan. Blanda potatis, rödlök och persilja i en skål. Häll över vinägretten och blanda ordentligt. Låt potatissalladen stå i kylen i minst en halvtimme innan servering.
Publicerat 11/7 2014 av Daniel Claesson