X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Sodalimpa. Bild:

Sodalimpa

PT60M60 minuter

1

st

0

Sodalimpan görs med bikarbonat och behöver inte jäsa. Den innehåller yoghurt, vilket gör brödet sött och saftigt. Rågsikten kan om så önskas bytas ut mot vanligt vetemjöl.

Sodalimpan görs med bikarbonat och behöver inte jäsa. Den innehåller yoghurt, vilket gör brödet sött och saftigt. Rågsikten kan om så önskas bytas ut mot vanligt vetemjöl.

Ingredienser

7,5 dl rågsikt
1 tsk socker
1 tsk bikarbonat
1 tsk brödkryddor
1 tsk salt
3 dl naturell yoghurt
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda rågsikt, socker, bikarbonat och salt i en bunke, tillsätt brödkryddor för mer smak. Häll ner yoghurten, ta i lite mer om degen känns för torr. Är den för lös tillsätter du istället lite mer rågsikt. Degen ska ha lite klumpar i sig, detta är helt normalt. Den ska inte knådas, endast arbetas ihop lite snabbt.
  3. Lägg degen på en mjölad yta och forma den till en rund kaka. Skär ett några centimeter djup kors tvärs längs toppen av brödet. Grädda i cirka 45 min.

Sätt ugnen på 200°. Blanda rågsikt, socker, bikarbonat och salt i en bunke, tillsätt brödkryddor för mer smak. Häll ner yoghurten, ta i lite mer om degen känns för torr. Är den för lös tillsätter du istället lite mer rågsikt. Degen ska ha lite klumpar i sig, detta är helt normalt. Den ska inte knådas, endast arbetas ihop lite snabbt. Lägg degen på en mjölad yta och forma den till en rund kaka. Skär ett några centimeter djup kors tvärs längs toppen av brödet. Grädda i cirka 45 min.

Lycka till!

Publicerat 15/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!