X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Tomat- och basilikabröd

Tomat- och basilikabröd

PT2H2 timmar

3

st

0

Ett matbröd som fylls med soltorkade tomater, ost och färsk basilika. Det är godast varmt och passar utmärkt till italienska maträtter eller som en fin och enkel aptitretare.

Ett matbröd som fylls med soltorkade tomater, ost och färsk basilika. Det är godast varmt och passar utmärkt till italienska maträtter eller som en fin och enkel aptitretare.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

50 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
3 msk olivolja
14 dl kärnvetemjöl
2 dl lagrad ost
1,5 dl strimlade soltorkade tomater
1 st kruka färsk basilika
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen så att den löser sig. Häll ner salt, olja och det mesta av mjölet. Blanda till en deg och knåda den rejält i några minuter. Täck med en bakduk och låt den jäsa cirka 40 minuter.
  2. Lägg degen på ett mjölat bord. Ta i mer mjöl om den är för kladdig och kavla sedan ut den. Lägg på ost, soltorkade tomater och basilikan. Dela sedan degen i 3 långsmala delar. Rulla varje del från ena långsidan till den andra och snurra rullen från båda ändar.
  3. Lägg bröden på en plåt och låt dem jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Sätt under tiden ugnen på 250°.
  4. Pensla bröden med kallt vatten och grädda dem mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till 37° och häll det över jästen så att den löser sig. Häll ner salt, olja och det mesta av mjölet. Blanda till en deg och knåda den rejält i några minuter. Täck med en bakduk och låt den jäsa cirka 40 minuter. Lägg degen på ett mjölat bord. Ta i mer mjöl om den är för kladdig och kavla sedan ut den. Lägg på ost, soltorkade tomater och basilikan. Dela sedan degen i [get_antal] långsmala delar. Rulla varje del från ena långsidan till den andra och snurra rullen från båda ändar. Lägg bröden på en plåt och låt dem jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Sätt under tiden ugnen på 250°. Pensla bröden med kallt vatten och grädda dem mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. Låt dem svalna på ett galler.

Lycka till!

Publicerat 11/3 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!