Klassisk spenatsoppa

God och värmande vardagsmat

Klassisk spenatsoppa

En klassisk lakto-vegetarisk soppa som värmer gott. Den är dessutom väldigt snabblagad och billig.

En klassisk lakto-vegetarisk soppa som värmer gott. Den är dessutom väldigt snabblagad och billig.

Lagas på 20 minuter

PT20M20 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

1 st gul lök
2 msk vetemjöl
1 st grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
2 dl grädde
450 g fryst, hackad spenat
salt och peppar
Till servering
4 st ägg, kokta
200 g fetaost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i en gryta med lite olja. Tillsätt sedan vetemjölet och rör om.
  2. Smula ner buljongtärningen och tillsätt vatten och grädde. Låt allt koka upp och sedan småkoka i någon minut.
  3. Tina spenaten om den är fryst. Häll sedan ner den i soppan och låt allt koka i ungefär 3 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar.
  4. Servera gärna soppan med kokt ägg och nedsmulad fetaost.

Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i en gryta med lite olja. Tillsätt sedan vetemjölet och rör om. Smula ner buljongtärningen och tillsätt vatten och grädde. Låt allt koka upp och sedan småkoka i någon minut. Tina spenaten om den är fryst. Häll sedan ner den i soppan och låt allt koka i ungefär 3 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar. Servera gärna soppan med kokt ägg och nedsmulad fetaost.

Smaklig måltid!

Publicerat 9/10 2019 av .

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼