Ingredienser
- 1 st gul lök
- 2 msk vetemjöl
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 8 dl vatten
- 2 dl grädde
- 450 g fryst, hackad spenat
- salt och peppar
- Till servering
- 4 st ägg, kokta
- 200 g fetaost
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Passar matlåda
En klassisk lakto-vegetarisk soppa som värmer gott. Den är dessutom väldigt snabblagad och billig.
En klassisk lakto-vegetarisk soppa som värmer gott. Den är dessutom väldigt snabblagad och billig.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i en gryta med lite olja. Tillsätt sedan vetemjölet och rör om. Smula ner buljongtärningen och tillsätt vatten och grädde. Låt allt koka upp och sedan småkoka i någon minut. Tina spenaten om den är fryst. Häll sedan ner den i soppan och låt allt koka i ungefär 3 minuter. Smaka av och krydda med salt och peppar. Servera gärna soppan med kokt ägg och nedsmulad fetaost.
Publicerat 9/10 2019 av Daniel Claesson