Ingredienser
- 5,5 dl vetemjöl
- 1 dl potatismjöl
- 1,5 dl florsocker
- 300 g smör, kylskåpskallt
- 1 msk kallt vatten
- 1 dl hallonsylt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT2H2 timmar
st
En av de mest klassiska småkakorna är syltkakan som är väldigt enkel att göra och ändå har mycket god smak. Passar väldigt bra som dopp till kaffet efter maten eller till eftermiddagsfikat.
En av de mest klassiska småkakorna är syltkakan som är väldigt enkel att göra och ändå har mycket god smak. Passar väldigt bra som dopp till kaffet efter maten eller till eftermiddagsfikat.
Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Dela smöret i tärningar lägg det i mjölblandningen. Blanda allt till en grynig massa. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte degen mer än nödvändigt. Lägg den sedan i en plastpåse i kylen i cirka en timme. Rulla små bollar av degen, platta till dem lite och tryck ett hål med tummen där du klickar i lite sylt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° i 12 min eller tills de börjar få lagom mycket färg.
Publicerat 15/2 2013 av Daniel Claesson