X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Syltkakor. Bild:

Syltkakor

PT2H2 timmar

50

st

0

En av de mest klassiska småkakorna är syltkakan som är väldigt enkel att göra och ändå har mycket god smak. Passar väldigt bra som dopp till kaffet efter maten eller till eftermiddagsfikat.

En av de mest klassiska småkakorna är syltkakan som är väldigt enkel att göra och ändå har mycket god smak. Passar väldigt bra som dopp till kaffet efter maten eller till eftermiddagsfikat.

Ingredienser

5,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1,5 dl florsocker
300 g smör, kylskåpskallt
1 msk kallt vatten
1 dl hallonsylt
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Dela smöret i tärningar lägg det i mjölblandningen. Blanda allt till en grynig massa.
  2. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte degen mer än nödvändigt. Lägg den sedan i en plastpåse i kylen i cirka en timme.
  3. Rulla små bollar av degen, platta till dem lite och tryck ett hål med tummen där du klickar i lite sylt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° i 12 min eller tills de börjar få lagom mycket färg.

Blanda vetemjöl, potatismjöl och florsocker i en bunke. Dela smöret i tärningar lägg det i mjölblandningen. Blanda allt till en grynig massa. Häll i vattnet och arbeta ihop till en deg. Knåda inte degen mer än nödvändigt. Lägg den sedan i en plastpåse i kylen i cirka en timme. Rulla små bollar av degen, platta till dem lite och tryck ett hål med tummen där du klickar i lite sylt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 175° i 12 min eller tills de börjar få lagom mycket färg.

Lycka till!

Publicerat 15/2 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!