X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Snabbakat fröbröd

Snabbakat fröbröd

PT60M60 minuter

1

st

1

Ett saftigt och mättande bröd med havregryn och frön, som du bakar på bara en timme.

Ett saftigt och mättande bröd med havregryn och frön, som du bakar på bara en timme.

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfria havregryn

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri fil eller yoghurt

Tips

Blanda gärna solroskärnor, linfrön och pumpakärnor

Ingredienser

3 st ägg
5 dl havregryn
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 dl natuell yoghurt eller filmjölk
2 dl blandade frön
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Knäck ner äggen i en bunke och vispa dem fluffiga, gärna med elvisp. Rör ner havregryn, bikarbonat, salt och yoghurt. Tillsätt sedan fröblandningen och blanda ihop till en kladdig deg.
  3. Ta fram 1 brödform(ar) som rymmer ungefär 1,5 liter och klä med bakplåtspapper. Häll ner degen och jämna till den i formen. Toppa gärna med några fler frön.
  4. Grädda längst ner i ugnen i ungefär 55 minuter. Ta ut limpan ur brödformen och låt brödet svalna innan du skär upp det.

Sätt ugnen på 180°. Knäck ner äggen i en bunke och vispa dem fluffiga, gärna med elvisp. Rör ner havregryn, bikarbonat, salt och yoghurt. Tillsätt sedan fröblandningen och blanda ihop till en kladdig deg. Ta fram [get_antal] brödform(ar) som rymmer ungefär 1,5 liter och klä med bakplåtspapper. Häll ner degen och jämna till den i formen. Toppa gärna med några fler frön. Grädda längst ner i ugnen i ungefär 55 minuter. Ta ut limpan ur brödformen och låt brödet svalna innan du skär upp det.

Lycka till!

Publicerat 15/10 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!