Ingredienser
- 3 st ägg
- 5 dl havregryn
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 3 dl natuell yoghurt eller filmjölk
- 2 dl blandade frön
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Ett saftigt och mättande bröd med havregryn och frön, som du bakar på bara en timme.
Ett saftigt och mättande bröd med havregryn och frön, som du bakar på bara en timme.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfria havregryn
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri fil eller yoghurt
Blanda gärna solroskärnor, linfrön och pumpakärnor
Sätt ugnen på 180°. Knäck ner äggen i en bunke och vispa dem fluffiga, gärna med elvisp. Rör ner havregryn, bikarbonat, salt och yoghurt. Tillsätt sedan fröblandningen och blanda ihop till en kladdig deg. Ta fram [get_antal] brödform(ar) som rymmer ungefär 1,5 liter och klä med bakplåtspapper. Häll ner degen och jämna till den i formen. Toppa gärna med några fler frön. Grädda längst ner i ugnen i ungefär 55 minuter. Ta ut limpan ur brödformen och låt brödet svalna innan du skär upp det.
Publicerat 15/10 2022 av Daniel Claesson