Ingredienser
- 250 g morötter
- 200 g halloumi
- 2 st ägg
- 0,75 dl ströbröd
- salt och peppar
- 1 tsk chiliflingor
- olja till stekning
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
På bara några minuter gör du dessa vegetariska biffar med halloumi och morötter. De är perfekta att till exempel äta i tortillabröd tillsammans med sallad, lite lök och tzatziki.
På bara några minuter gör du dessa vegetariska biffar med halloumi och morötter. De är perfekta att till exempel äta i tortillabröd tillsammans med sallad, lite lök och tzatziki.
Glutenfritt recept*
*Se till att använda glutenfritt ströbröd.
Biffarna kan även tillagas i ugnen, 250° i 15-20 minuter. Morötterna går att byta ut mot rödbetor.
Skala morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Riv även halloumiosten grovt. Häll ner allt i en skål. Knäck i äggen och rör ner ströbrödet. Krydda med salt, peppar och chiliflingor. Forma smeten till [get_dubbel_antal] runda biffar, som ska vara ganska tunna. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Stek biffarna i ett par minuter per sida, så att de får fin yta. Servera gärna halloumibiffarna i tortillabröd, som del av en sallad eller tillsammans med klyftpotatis och tzatziki.
Publicerat 29/11 2016 av Daniel Claesson