Veganska rödbetsbiffar

Veganska rödbetsbiffar

PT20M20 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Snabba, enkla och billiga biffar, som dessutom är helt och hållet vegetariska. De kan till exempel ätas som hamburgare, tillsammans med potatismos eller i en wrap.

Snabba, enkla och billiga biffar, som dessutom är helt och hållet vegetariska. De kan till exempel ätas som hamburgare, tillsammans med potatismos eller i en wrap.

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

500 g rödbetor, kokta
1 st gul lök
2 dl kidneybönor, kokta
2 msk potatismjöl
salt och peppar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Riv rödbetorna grovt på ett rivjärn. Pressa ut det mesta av vätskan och lägg sedan de rivna rödbetorna i en skål.
  2. Skala löken och finriv den på ett rivjärn. Blanda ner med rödbetorna. Mosa kidneybönorna och tillsätt dem också.
  3. Häll i potatismjölet och krydda med salt och peppar. Blanda ihop alla ingredienser och forma sedan till 8 biffar.
  4. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Stek biffarna i cirka 3-4 minuter per sida.

Riv rödbetorna grovt på ett rivjärn. Pressa ut det mesta av vätskan och lägg sedan de rivna rödbetorna i en skål. Skala löken och finriv den på ett rivjärn. Blanda ner med rödbetorna. Mosa kidneybönorna och tillsätt dem också. Häll i potatismjölet och krydda med salt och peppar. Blanda ihop alla ingredienser och forma sedan till [get_dubbel_antal] biffar. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme. Stek biffarna i cirka 3-4 minuter per sida.

Lycka till!

Publicerat 14/3 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!