Gör så här
- Sätt ugnen på 200°, ta fram smöret så att det blir rumstempererat.
-
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget under vispning.
-
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Blanda ner i smeten, tillsammans med kvarg.
-
Lägg 12 muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut muffinsen och låt dem svalna.
-
Skär av locken från semmelmuffinsarna. Gröp ur lite av botten och lägg i en bunke. Riv ner mandelmassan och blanda med brödfyllningen samt mjölk. Lägg fyllningen i bröden. Vispa grädden och lägg ovanpå mandelmassan. Lägg till sis på locken igen och pudra med lite florsocker.
Sätt ugnen på 200°, ta fram smöret så att det blir rumstempererat.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget under vispning.
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Blanda ner i smeten, tillsammans med kvarg.
Lägg [get_antal] muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut muffinsen och låt dem svalna.
Skär av locken från semmelmuffinsarna. Gröp ur lite av botten och lägg i en bunke. Riv ner mandelmassan och blanda med brödfyllningen samt mjölk. Lägg fyllningen i bröden. Vispa grädden och lägg ovanpå mandelmassan. Lägg till sis på locken igen och pudra med lite florsocker.
Lycka till!
Publicerat 17/2 2015 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!