Ingredienser
- 125 g smör eller margarin
- 1 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1,5 dl kvarg, naturell
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 tsk kardemumma
- Fyllning
- 100 g mandelmassa
- 0,5 dl mjölk
- 2,5 dl vispgrädde
- florsocker
- Köp hem ingredienserna från Hemköp
PT40M40 minuter
st
Det går att baka goda semlor på mindre än en timme. Med en bakpulversmet och muffinsformar skapas dessa söta minisemlor som smakar som vanliga semlor. Självklart ska de fyllas med mandelmassa och grädde innan servering!
Det går att baka goda semlor på mindre än en timme. Med en bakpulversmet och muffinsformar skapas dessa söta minisemlor som smakar som vanliga semlor. Självklart ska de fyllas med mandelmassa och grädde innan servering!
Sätt ugnen på 200°, ta fram smöret så att det blir rumstempererat. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt sedan ett ägg i taget under vispning. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och kardemumma. Blanda ner i smeten, tillsammans med kvarg. Lägg [get_antal] muffinsformar på en plåt och fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut muffinsen och låt dem svalna. Skär av locken från semmelmuffinsarna. Gröp ur lite av botten och lägg i en bunke. Riv ner mandelmassan och blanda med brödfyllningen samt mjölk. Lägg fyllningen i bröden. Vispa grädden och lägg ovanpå mandelmassan. Lägg till sis på locken igen och pudra med lite florsocker.
Publicerat 17/2 2015 av Daniel Claesson