X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glutenfri pizzadeg

Glutenfri pizzadeg

PT45M45 minuter

2

portioner

0

Så här enkelt gör du en fin pizzadeg utan gluten. Degen har bara sex ingredienser och kan självklart toppas precis som du själv vill.

Så här enkelt gör du en fin pizzadeg utan gluten. Degen har bara sex ingredienser och kan självklart toppas precis som du själv vill.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 msk honung, flytande
1 tsk salt
8 dl glutenfri mjölmix
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Smula ned jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen har löst upp sig.
  2. Blanda ner olivolja, honung, salt och ungefär 3/4 av mjölet. Rör om tills allt har blivit till en väldigt lös deg, nästan mer som en smet. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Lägg degen på en mjölad yta och knåda den en stund. Ta i mer mjöl, så mycket som behövs för att få en fin deg. Dela den i 2 lika stora bitar, som kavlas ut och läggs på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Lägg på valfri fyllning och grädda sedan pizzorna i 250° i ca 12 minuter.

Smula ned jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen har löst upp sig. Blanda ner olivolja, honung, salt och ungefär 3/4 av mjölet. Rör om tills allt har blivit till en väldigt lös deg, nästan mer som en smet. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter. Lägg degen på en mjölad yta och knåda den en stund. Ta i mer mjöl, så mycket som behövs för att få en fin deg. Dela den i [get_antal] lika stora bitar, som kavlas ut och läggs på plåtar med bakplåtspapper. Lägg på valfri fyllning och grädda sedan pizzorna i 250° i ca 12 minuter.

Lycka till!

Publicerat 1/5 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!