Glutenfri pizzadeg

Lika bra som vanlig pizzadeg!

Glutenfri pizzadeg

Så här enkelt gör du en fin pizzadeg utan gluten. Degen har bara sex ingredienser och kan självklart toppas precis som du själv vill.

Så här enkelt gör du en fin pizzadeg utan gluten. Degen har bara sex ingredienser och kan självklart toppas precis som du själv vill.

Lagas på 45 minuter

PT45M45 minuter

2

portioner

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 msk olivolja
1 msk honung, flytande
0,5 tsk salt
8 dl glutenfri mjölmix
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Smula ned jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen har löst upp sig.
  2. Blanda ner olivolja, honung, salt och ungefär 3/4 av mjölet. Rör om tills allt har blivit till en väldigt lös deg, nästan mer som en smet. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter.
  3. Lägg degen på en mjölad yta och knåda den en stund. Ta i mer mjöl, så mycket som behövs för att få en fin deg. Dela den i 2 lika stora bitar, som kavlas ut och läggs på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Lägg på valfri fyllning och grädda sedan pizzorna i 250° i ca 12 minuter.

Smula ned jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen har löst upp sig. Blanda ner olivolja, honung, salt och ungefär 3/4 av mjölet. Rör om tills allt har blivit till en väldigt lös deg, nästan mer som en smet. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter. Lägg degen på en mjölad yta och knåda den en stund. Ta i mer mjöl, så mycket som behövs för att få en fin deg. Dela den i [get_antal] lika stora bitar, som kavlas ut och läggs på plåtar med bakplåtspapper. Lägg på valfri fyllning och grädda sedan pizzorna i 250° i ca 12 minuter.

Smaklig måltid!

Publicerat 1/5 2020 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼