Ingredienser
- 25 g jäst
- 2,5 dl ljummet vatten
- 1 msk olivolja
- 1 msk honung, flytande
- 1 tsk salt
- 8 dl glutenfri mjölmix
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT45M45 minuter
portioner
Så här enkelt gör du en fin pizzadeg utan gluten. Degen har bara sex ingredienser och kan självklart toppas precis som du själv vill.
Så här enkelt gör du en fin pizzadeg utan gluten. Degen har bara sex ingredienser och kan självklart toppas precis som du själv vill.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Smula ned jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen har löst upp sig. Blanda ner olivolja, honung, salt och ungefär 3/4 av mjölet. Rör om tills allt har blivit till en väldigt lös deg, nästan mer som en smet. Täck bunken med en bakduk och låt jäsa i ca 30 minuter. Lägg degen på en mjölad yta och knåda den en stund. Ta i mer mjöl, så mycket som behövs för att få en fin deg. Dela den i [get_antal] lika stora bitar, som kavlas ut och läggs på plåtar med bakplåtspapper. Lägg på valfri fyllning och grädda sedan pizzorna i 250° i ca 12 minuter.
Publicerat 1/5 2020 av Daniel Claesson