Korvstroganoff

Korvstroganoff

PT15M15 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Detta är en ganska klassisk korv stroganoff, men med lite mer smak och hetta. Stroganoffen är en korvgryta som tillagas både snabbt och enkelt. Den äts med ris eller pasta och passar matlådan.

Detta är en ganska klassisk korv stroganoff, men med lite mer smak och hetta. Stroganoffen är en korvgryta som tillagas både snabbt och enkelt. Den äts med ris eller pasta och passar matlådan.

Glutenfritt recept

Ingredienser

200 g falukorv
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
1 dl grädde, mjölk eller crème fraiche
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek (för mer hetta)
salt och peppar
basilika
1 tsk dijonsenap
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Strimla falukorven, skala och hacka löken. Låt allt få färg i en stekgryta eller stekpanna på medelvärme. Pessa ner vitlöken efter en stund.
  2. Rör ner grädden, tomatpurén och sambal oelek (om du vill ha lite mer hetta). Krydda med salt, peppar och basilika. Låt allt småkoka en stund. Ta i lite dijonsenap mot slutet.
  3. Korv strogranoff äts vanligtvis med ris, men det går precis lika bra att servera den med pasta.

Strimla falukorven, skala och hacka löken. Låt allt få färg i en stekgryta eller stekpanna på medelvärme. Pessa ner vitlöken efter en stund. Rör ner grädden, tomatpurén och sambal oelek (om du vill ha lite mer hetta). Krydda med salt, peppar och basilika. Låt allt småkoka en stund. Ta i lite dijonsenap mot slutet. Korv strogranoff äts vanligtvis med ris, men det går precis lika bra att servera den med pasta.

Lycka till!

Publicerat 19/2 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!