Ingredienser
- 800 g formbar vegofärs
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk timjan, torkad
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Passar matlåda
En vegetarisk variant av den klassiska köttfärslimpan. Detta recept görs med formbar vegofärs, som finns i frysdisken i nästan alla mataffärer.
En vegetarisk variant av den klassiska köttfärslimpan. Detta recept görs med formbar vegofärs, som finns i frysdisken i nästan alla mataffärer.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept
Låt vegofärsen tina i minst en halvtimme om den är fryst.
Sätt ugnen på 200°. Häll ner vegofärsen i en ganska stor skål eller bunke. Skala den gula löken och riv den grovt på ett rivjärn. Blanda med vegofärsen. Skala och finriv vitlöken, blanda även den med vegofärsen. Krydda med svartpeppar och timjan och rör om. Lägg färssmeten i en oljad brödform (eller annan ugnssäker form), pressa försiktigt ihop den och forma till en limpa. Grädda färslimpan mitt i ugnen i ungefär 45 minuter. Den ska få fin yta på ovansidan.
Publicerat 3/1 2021 av Daniel Claesson