Vegetarisk köttfärslimpa

Görs med formbar vegofärs

Vegetarisk köttfärslimpa

En vegetarisk variant av den klassiska köttfärslimpan. Detta recept görs med formbar vegofärs, som finns i frysdisken i nästan alla mataffärer.

En vegetarisk variant av den klassiska köttfärslimpan. Detta recept görs med formbar vegofärs, som finns i frysdisken i nästan alla mataffärer.

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Låt vegofärsen tina i minst en halvtimme om den är fryst.

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

800 g formbar vegofärs
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
1 tsk timjan, torkad
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Häll ner vegofärsen i en ganska stor skål eller bunke. Skala den gula löken och riv den grovt på ett rivjärn. Blanda med vegofärsen.
  3. Skala och finriv vitlöken, blanda även den med vegofärsen. Krydda med svartpeppar och timjan och rör om.
  4. Lägg färssmeten i en oljad brödform (eller annan ugnssäker form), pressa försiktigt ihop den och forma till en limpa.
  5. Grädda färslimpan mitt i ugnen i ungefär 45 minuter. Den ska få fin yta på ovansidan.

Sätt ugnen på 200°. Häll ner vegofärsen i en ganska stor skål eller bunke. Skala den gula löken och riv den grovt på ett rivjärn. Blanda med vegofärsen. Skala och finriv vitlöken, blanda även den med vegofärsen. Krydda med svartpeppar och timjan och rör om. Lägg färssmeten i en oljad brödform (eller annan ugnssäker form), pressa försiktigt ihop den och forma till en limpa. Grädda färslimpan mitt i ugnen i ungefär 45 minuter. Den ska få fin yta på ovansidan.

Smaklig måltid!

Publicerat 3/1 2021 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼