X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Vegetarisk köttfärslimpa

Vegetarisk köttfärslimpa

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En vegetarisk variant av den klassiska köttfärslimpan. Detta recept görs med formbar vegofärs, som finns i frysdisken i nästan alla mataffärer.

En vegetarisk variant av den klassiska köttfärslimpan. Detta recept görs med formbar vegofärs, som finns i frysdisken i nästan alla mataffärer.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Låt vegofärsen tina i minst en halvtimme om den är fryst.

Ingredienser

800 g formbar vegofärs
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
1 tsk timjan, torkad
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Häll ner vegofärsen i en ganska stor skål eller bunke. Skala den gula löken och riv den grovt på ett rivjärn. Blanda med vegofärsen.
  3. Skala och finriv vitlöken, blanda även den med vegofärsen. Krydda med svartpeppar och timjan och rör om.
  4. Lägg färssmeten i en oljad brödform (eller annan ugnssäker form), pressa försiktigt ihop den och forma till en limpa.
  5. Grädda färslimpan mitt i ugnen i ungefär 45 minuter. Den ska få fin yta på ovansidan.

Sätt ugnen på 200°. Häll ner vegofärsen i en ganska stor skål eller bunke. Skala den gula löken och riv den grovt på ett rivjärn. Blanda med vegofärsen. Skala och finriv vitlöken, blanda även den med vegofärsen. Krydda med svartpeppar och timjan och rör om. Lägg färssmeten i en oljad brödform (eller annan ugnssäker form), pressa försiktigt ihop den och forma till en limpa. Grädda färslimpan mitt i ugnen i ungefär 45 minuter. Den ska få fin yta på ovansidan.

Lycka till!

Publicerat 3/1 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!