Vegetarisk pasta med svamp

Vegetarisk pasta med svamp

PT20M20 minuter

2

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

En vegetarisk pasta med svamp, lök och asiatiska toner, den tillagas enkelt på bara 20 minuter och är lika god i matlådan dagen efter. Det är faktiskt precis lika bra som det låter.

En vegetarisk pasta med svamp, lök och asiatiska toner, den tillagas enkelt på bara 20 minuter och är lika god i matlådan dagen efter. Det är faktiskt precis lika bra som det låter.

Ingredienser

400 g tagliatelle
200 g champinjoner, skivade
1 st gul lök
salt och peppar
3 dl matlagningsgrädde
3 tsk teriyakisås
1 tsk flytande honung
1 msk tomatpuré
färsk persilja
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Koka tagliatellen (eller annan pasta) enligt förpackningens anvisningar.
  2. Stek de skivade champinjonerna i lite smör i en medelvarm stekpanna. Skala och hacka löken, låt den fräsa med svampen. Krydda med salt och peppar.
  3. Häll ner grädden, sänk därefter värmen på stekpannan något. Rör ner teriyakisås, honungen och tomatpurén och låt såsen småkoka ett par minuter.
  4. Hacka persiljan och rör ner den mot slutet. Häll av tagliatellen när den är färdigkokt och blanda snabbt ner den i såsen.

Koka tagliatellen (eller annan pasta) enligt förpackningens anvisningar. Stek de skivade champinjonerna i lite smör i en medelvarm stekpanna. Skala och hacka löken, låt den fräsa med svampen. Krydda med salt och peppar. Häll ner grädden, sänk därefter värmen på stekpannan något. Rör ner teriyakisås, honungen och tomatpurén och låt såsen småkoka ett par minuter.
Hacka persiljan och rör ner den mot slutet. Häll av tagliatellen när den är färdigkokt och blanda snabbt ner den i såsen.

Lycka till!

Publicerat 19/8 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!