Ingredienser
- 400 g tagliatelle
- 200 g champinjoner, skivade
- 1 st gul lök
- salt och peppar
- 3 dl matlagningsgrädde
- 3 tsk teriyakisås
- 1 tsk flytande honung
- 1 msk tomatpuré
- färsk persilja
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Passar matlåda
En vegetarisk pasta med svamp, lök och asiatiska toner, den tillagas enkelt på bara 20 minuter och är lika god i matlådan dagen efter. Det är faktiskt precis lika bra som det låter.
En vegetarisk pasta med svamp, lök och asiatiska toner, den tillagas enkelt på bara 20 minuter och är lika god i matlådan dagen efter. Det är faktiskt precis lika bra som det låter.
Koka tagliatellen (eller annan pasta) enligt förpackningens anvisningar.
Stek de skivade champinjonerna i lite smör i en medelvarm stekpanna. Skala och hacka löken, låt den fräsa med svampen. Krydda med salt och peppar.
Häll ner grädden, sänk därefter värmen på stekpannan något. Rör ner teriyakisås, honungen och tomatpurén och låt såsen småkoka ett par minuter.
Hacka persiljan och rör ner den mot slutet. Häll av tagliatellen när den är färdigkokt och blanda snabbt ner den i såsen.
Publicerat 19/8 2014 av Daniel Claesson