Ingredienser
- 450 g mjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 200 g smör
- 380 g kondenserad mjölk, sötad
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Lakto-vegetariskt recept
Med bara fyra ingredienser kan du snabbt baka ett gäng söta och härligt goda småkakor. Du kan absolut göra en sats på under en timme.
Med bara fyra ingredienser kan du snabbt baka ett gäng söta och härligt goda småkakor. Du kan absolut göra en sats på under en timme.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt mjöl. Du kan behöva justera mängden mjöl något.
Kakorna kan gärna garneras med sylt, hackad choklad, kakao eller russin. Testa gärna olika smaksättningar, så kan du variera detta recept.
Mät upp mjölet och häll ner det i en skål. Tillsätt bakpulvret och rör snabbt ihop detta. Smält smöret och häll ner det i en annan, ganska stor skål. Rör i den kondenserade mjölken och blanda ordentligt med smöret. Häll i mjölmixen i smöret, lite i taget. Häll gärna mjölet genom en sil för att minska risken för klumpar. Blanda med en visp, tills det börjar bli en deg. Fortsätt då att blanda med fingrarna, samtidigt som du tar i det sista av mjölet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den sedan gärna vila i ca 10 minuter i kylskåp. Sätt ugnen på 175°. Forma degen till [get_antal] bollar, som läggs på plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna med en gaffel, så att de blir till runda, platta kakor. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15 minuter, tills de precis börjar få lite färg på toppen. Låt svalna något innan servering.
Publicerat 5/11 2021 av Daniel Claesson