X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Superenkla småkakor

Superenkla småkakor

PT60M60 minuter

32

st

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

0

Med bara fyra ingredienser kan du snabbt baka ett gäng söta och härligt goda småkakor. Du kan absolut göra en sats på under en timme.

Med bara fyra ingredienser kan du snabbt baka ett gäng söta och härligt goda småkakor. Du kan absolut göra en sats på under en timme.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt mjöl. Du kan behöva justera mängden mjöl något.

Tips

Kakorna kan gärna garneras med sylt, hackad choklad, kakao eller russin. Testa gärna olika smaksättningar, så kan du variera detta recept.

Ingredienser

450 g mjöl
1,5 tsk bakpulver
200 g smör
380 g kondenserad mjölk, sötad
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Mät upp mjölet och häll ner det i en skål. Tillsätt bakpulvret och rör snabbt ihop detta.
  2. Smält smöret och häll ner det i en annan, ganska stor skål. Rör i den kondenserade mjölken och blanda ordentligt med smöret.
  3. Häll i mjölmixen i smöret, lite i taget. Häll gärna mjölet genom en sil för att minska risken för klumpar. Blanda med en visp, tills det börjar bli en deg. Fortsätt då att blanda med fingrarna, samtidigt som du tar i det sista av mjölet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den sedan gärna vila i ca 10 minuter i kylskåp.
  4. Sätt ugnen på 175°. Forma degen till 32 bollar, som läggs på plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna med en gaffel, så att de blir till runda, platta kakor.
  5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15 minuter, tills de precis börjar få lite färg på toppen. Låt svalna något innan servering.

Mät upp mjölet och häll ner det i en skål. Tillsätt bakpulvret och rör snabbt ihop detta. Smält smöret och häll ner det i en annan, ganska stor skål. Rör i den kondenserade mjölken och blanda ordentligt med smöret. Häll i mjölmixen i smöret, lite i taget. Häll gärna mjölet genom en sil för att minska risken för klumpar. Blanda med en visp, tills det börjar bli en deg. Fortsätt då att blanda med fingrarna, samtidigt som du tar i det sista av mjölet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den sedan gärna vila i ca 10 minuter i kylskåp. Sätt ugnen på 175°. Forma degen till [get_antal] bollar, som läggs på plåt med bakplåtspapper. Tryck till bollarna med en gaffel, så att de blir till runda, platta kakor. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15 minuter, tills de precis börjar få lite färg på toppen. Låt svalna något innan servering.

Lycka till!

Publicerat 5/11 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!