Ingredienser
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1,5 msk garam masala
- 800 g krossade tomater
- 4 dl matlagningsgrädde
- 1 st grönsaksbuljontärning
- 400 g paneer
- 200 g spenat, färsk
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Lakto-vegetariskt recept
Passar matlåda
Palak paneer är en vegetarisk indisk gryta. Det är i princip en tomatsås smaksatt med kryddblandningen garam masala. Dessutom innehåller grytan paneer (en indisk ost som liknar halloumi) och spenat.
Palak paneer är en vegetarisk indisk gryta. Det är i princip en tomatsås smaksatt med kryddblandningen garam masala. Dessutom innehåller grytan paneer (en indisk ost som liknar halloumi) och spenat.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Byt ut paneer-osten mot tofu och välj laktosfri matlagningsgrädde.
Paneer-osten kan bytas ut mot halloumi. Häll gärna på lite sesamfrön när du steker osten, för en nötigare smak. Garam masala brukar finnas i vanliga kryddhyllan i välsorterade mataffärer.
Skala och strimla all lök. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs löken tillsammans med tomatpuré och garam masala. Häll i krossade tomater och grädde och smula ner buljongtärningen. Rör om och låt sedan allt koka upp och därefter småkoka under lock i ungefär fem minuter. Skär paneer-osten i bitar och låt den gärna ligga på hushållspapper ett par minuter för att torka. Värm en stekpanna med lite olja till ganska hög värme. Stek paneer-osten ett par minuter per sida, så att den får fin yta. Häll ner paneer-osten och spenaten i grytan och koka i något minut till. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna palak paneer tillsammans med nykokt ris eller naan-bröd.
Publicerat 8/1 2019 av Daniel Claesson