X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Palak paneer

Palak paneer

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-vegetariskt recept

Lakto-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Palak paneer är en vegetarisk indisk gryta. Det är i princip en tomatsås smaksatt med kryddblandningen garam masala. Dessutom innehåller grytan paneer (en indisk ost som liknar halloumi) och spenat.

Palak paneer är en vegetarisk indisk gryta. Det är i princip en tomatsås smaksatt med kryddblandningen garam masala. Dessutom innehåller grytan paneer (en indisk ost som liknar halloumi) och spenat.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Byt ut paneer-osten mot tofu och välj laktosfri matlagningsgrädde.

Tips

Paneer-osten kan bytas ut mot halloumi. Häll gärna på lite sesamfrön när du steker osten, för en nötigare smak. Garam masala brukar finnas i vanliga kryddhyllan i välsorterade mataffärer.

Ingredienser

2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1,5 msk garam masala
800 g krossade tomater
4 dl matlagningsgrädde
1 st grönsaksbuljontärning
400 g paneer
200 g spenat, färsk
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och strimla all lök. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs löken tillsammans med tomatpuré och garam masala.
  2. Häll i krossade tomater och grädde och smula ner buljongtärningen. Rör om och låt sedan allt koka upp och därefter småkoka under lock i ungefär fem minuter.
  3. Skär paneer-osten i bitar och låt den gärna ligga på hushållspapper ett par minuter för att torka. Värm en stekpanna med lite olja till ganska hög värme. Stek paneer-osten ett par minuter per sida, så att den får fin yta.
  4. Häll ner paneer-osten och spenaten i grytan och koka i något minut till. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera gärna palak paneer tillsammans med nykokt ris eller naan-bröd.

Skala och strimla all lök. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs löken tillsammans med tomatpuré och garam masala. Häll i krossade tomater och grädde och smula ner buljongtärningen. Rör om och låt sedan allt koka upp och därefter småkoka under lock i ungefär fem minuter. Skär paneer-osten i bitar och låt den gärna ligga på hushållspapper ett par minuter för att torka. Värm en stekpanna med lite olja till ganska hög värme. Stek paneer-osten ett par minuter per sida, så att den får fin yta. Häll ner paneer-osten och spenaten i grytan och koka i något minut till. Smaka av med salt och peppar. Servera gärna palak paneer tillsammans med nykokt ris eller naan-bröd.

Lycka till!

Publicerat 8/1 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!