Ingredienser
- 500 g torsk eller annan vit fisk
- 0,5 st purjolök
- 2 dl crème fraiche med paprika och chili
- 0,5 dl matlagningsgrädde
- 0,5 g saffran
- salt och peppar
- 1 dl riven ost
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
portioner
Passar matlåda
Ugnsbakad torsk är både snabb och enkel middag. I detta recept täcks fisken av en sås med saffran, paprika och chili. Allt toppas med lite riven ost. Servera gärna med potatismos.
Ugnsbakad torsk är både snabb och enkel middag. I detta recept täcks fisken av en sås med saffran, paprika och chili. Allt toppas med lite riven ost. Servera gärna med potatismos.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 200°. Lägg fiskfiléerna i en ugnsform. Skölj purjolöken och skiva den ganska tunt. Strö den sedan över fisken. Blanda crème fraiche, matlagningsgrädde och saffran i en skål. Krydda med salt och peppar. Häll såsen över fisken så att den täcks. Toppa med riven ost. Tillaga fisken mitt i ugnen i ungefär 25 minuter. Servera gärna tillsammans med potatismos.
Publicerat 26/10 2017 av Daniel Claesson