Gör så här
- Skala och hacka den gula löken. Skölj och kärna ur paprikan. Dela den i tärningar. Skala potatisen och dela även den i ganska små tärningar.
-
Värm en hög stekgryta med lite smör till medelvärme. Bryn nötfärs, gul lök, paprika och potatis i ett par minuter. Pressa ner vitlöken och rör om.
-
Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Smula ner buljongtärningar och häll i vattnet. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Häll ner i soppan.
-
Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan småkoka i 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Skala och hacka den gula löken. Skölj och kärna ur paprikan. Dela den i tärningar. Skala potatisen och dela även den i ganska små tärningar.
Värm en hög stekgryta med lite smör till medelvärme. Bryn nötfärs, gul lök, paprika och potatis i ett par minuter. Pressa ner vitlöken och rör om.
Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpuré och krossade tomater. Smula ner buljongtärningar och häll i vattnet. Skala moroten och riv den grovt på ett rivjärn. Häll ner i soppan.
Rör om och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan småkoka i 20-30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lycka till!
Publicerat 10/11 2019 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!