Vegetarisk gulaschsoppa

Genrebild

Vegetarisk gulaschsoppa

PT45M45 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

En mustig, värmande och mättande soppa. Denna vegetariska version innehåller röda linser i stället för kött.

En mustig, värmande och mättande soppa. Denna vegetariska version innehåller röda linser i stället för kött.

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Det går bra att blanda i paprika och andra grönsaker i soppan.

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st morötter
2 st potatisar
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk tomatpuré
400 g passerade tomater
8 dl vatten
1 tsk sambal oelek
salt och peppar
1 tsk kummin, malen
3 dl röda linser, torkade
4 st lagerblad
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Skala sedan vitlöken och finhacka den.
  2. Värm en stekgryta eller kastrull med lite olja till medelvärme och fräs löken i ett par minuter.
  3. Skala morötter och potatis och skär i ganska små bitar. Låt det fräsa med löken i några minuter till.
  4. Smula ner buljongtärningen och rör i tomatpuré, passerade tomater, vatten och sambal oelek. Krydda med salt, peppar och kummin
  5. Låt soppa koka upp, sänk sedan värme och låt den småkoka i 15 minuter. Blanda då i linserna och lagerbladen. Låt sedan soppan småkoka i 15 ca minuter till, tills linserna och grönsakerna har mjuknat.

Skala och hacka den gula löken. Skala sedan vitlöken och finhacka den. Värm en stekgryta eller kastrull med lite olja till medelvärme och fräs löken i ett par minuter. Skala morötter och potatis och skär i ganska små bitar. Låt det fräsa med löken i några minuter till. Smula ner buljongtärningen och rör i tomatpuré, passerade tomater, vatten och sambal oelek. Krydda med salt, peppar och kummin Låt soppa koka upp, sänk sedan värme och låt den småkoka i 15 minuter. Blanda då i linserna och lagerbladen. Låt sedan soppan småkoka i 15 ca minuter till, tills linserna och grönsakerna har mjuknat.

Lycka till!

Publicerat 21/7 2018 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!