Ingredienser
- 200 g smör
- 4 st ägg
- 4 dl strösocker
- 2,5 dl mjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl kakao
- 1,5 tsk flingsalt
- smör och ströbröd till formen
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT50M50 minuter
st
En ny nivå av kladdkaka eller brownies. Denna kaka görs med brynt smör och toppas dessutom med flingsalt. Lite mer jobb och inte det minsta nyttigt men helt klart värt det!
En ny nivå av kladdkaka eller brownies. Denna kaka görs med brynt smör och toppas dessutom med flingsalt. Lite mer jobb och inte det minsta nyttigt men helt klart värt det!
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt mjöl och ströbröd
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör
Sätt ugnen på 175°. Smält och bryn smöret i en kastrull. Ställ det sedan åt sidan och låt svalna en stund. Knäck under tiden ner äggen i en bunke och blanda i sockret. Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao och ungefär hälften av flingsaltet. Tillsätt sedan det brynta smöret och rör ihop till en jämn smet. Smörj och bröa en springform (24 cm i diameter) och häll i smeten. Toppa med det sista flingsaltet. Grädda mitt i ugnen i ca 25-35 minuter, tills kakan är lite kladdig, men inte rinnig. Låt gärna svalna en stund innan du skär upp den i bitar.
Publicerat 6/12 2020 av Daniel Claesson