X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Brownies med brynt smör. Genrebild
Genrebild

Brownies med brynt smör

PT50M50 minuter

1

st

0

En ny nivå av kladdkaka eller brownies. Denna kaka görs med brynt smör och toppas dessutom med flingsalt. Lite mer jobb och inte det minsta nyttigt men helt klart värt det!

En ny nivå av kladdkaka eller brownies. Denna kaka görs med brynt smör och toppas dessutom med flingsalt. Lite mer jobb och inte det minsta nyttigt men helt klart värt det!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt mjöl och ströbröd

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfritt smör

Ingredienser

200 g smör
4 st ägg
4 dl strösocker
2,5 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl kakao
1,5 tsk flingsalt
smör och ströbröd till formen
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält och bryn smöret i en kastrull. Ställ det sedan åt sidan och låt svalna en stund.
  3. Knäck under tiden ner äggen i en bunke och blanda i sockret. Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao och ungefär hälften av flingsaltet. Tillsätt sedan det brynta smöret och rör ihop till en jämn smet.
  4. Smörj och bröa en springform (24 cm i diameter) och häll i smeten. Toppa med det sista flingsaltet.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 25-35 minuter, tills kakan är lite kladdig, men inte rinnig. Låt gärna svalna en stund innan du skär upp den i bitar.

Sätt ugnen på 175°. Smält och bryn smöret i en kastrull. Ställ det sedan åt sidan och låt svalna en stund. Knäck under tiden ner äggen i en bunke och blanda i sockret. Rör sedan ner mjöl, vaniljsocker, kakao och ungefär hälften av flingsaltet. Tillsätt sedan det brynta smöret och rör ihop till en jämn smet. Smörj och bröa en springform (24 cm i diameter) och häll i smeten. Toppa med det sista flingsaltet. Grädda mitt i ugnen i ca 25-35 minuter, tills kakan är lite kladdig, men inte rinnig. Låt gärna svalna en stund innan du skär upp den i bitar.

Lycka till!

Publicerat 6/12 2020 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!