X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Frasiga våfflor

Frasiga våfflor

PT40M40 minuter

12

st

0

Våfflor passar perfekt som helgfrukost, eller som en lyxig efterrätt. Du kan köpa färdig mix, men att göra smeten själv går i princip lika fort och resultatet blir ofta mycket bättre.

Våfflor passar perfekt som helgfrukost, eller som en lyxig efterrätt. Du kan köpa färdig mix, men att göra smeten själv går i princip lika fort och resultatet blir ofta mycket bättre.

Receptet finns i glutenfri version

Glutenfri version av receptet
Se en glutenfri version av detta recept.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfri mjölk.

Ingredienser

50 g smör eller margarin
2 st ägg
7 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 krm salt
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna en liten stund. Vispa äggen i en bunke, häll sedan ner hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa tills smeten är slät. Rör därefter ner resten av mjölken, salt och smöret.
  2. Värm våffeljärnet, smörj det med lite smör innan du gräddar den första våfflan. Häll ner en dryg deciliter våffelsmet och grädda våfflan i ungefär tre minuter, tills den är gyllenbrun. Tillaga resten av våfflorna på samma sätt.
  3. Våfflorna bör ätas så snart de är klara. Du kan även lägga dem på ett galler, men stapla dem inte, då blir de snabbt mjuka.
  4. Toppa våfflorna med vispad grädde och sylt, eller färska bär.

Smält smöret och låt det svalna en liten stund. Vispa äggen i en bunke, häll sedan ner hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa tills smeten är slät. Rör därefter ner resten av mjölken, salt och smöret. Värm våffeljärnet, smörj det med lite smör innan du gräddar den första våfflan. Häll ner en dryg deciliter våffelsmet och grädda våfflan i ungefär tre minuter, tills den är gyllenbrun. Tillaga resten av våfflorna på samma sätt. Våfflorna bör ätas så snart de är klara. Du kan även lägga dem på ett galler, men stapla dem inte, då blir de snabbt mjuka. Toppa våfflorna med vispad grädde och sylt, eller färska bär.

Lycka till!

Publicerat 26/3 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!