Ingredienser
- 50 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 7 dl mjölk
- 6 dl vetemjöl
- 2 krm salt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
st
Våfflor passar perfekt som helgfrukost, eller som en lyxig efterrätt. Du kan köpa färdig mix, men att göra smeten själv går i princip lika fort och resultatet blir ofta mycket bättre.
Våfflor passar perfekt som helgfrukost, eller som en lyxig efterrätt. Du kan köpa färdig mix, men att göra smeten själv går i princip lika fort och resultatet blir ofta mycket bättre.
Glutenfri version av receptet
Se en glutenfri version av detta recept.
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfri mjölk.
Smält smöret och låt det svalna en liten stund. Vispa äggen i en bunke, häll sedan ner hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa tills smeten är slät. Rör därefter ner resten av mjölken, salt och smöret. Värm våffeljärnet, smörj det med lite smör innan du gräddar den första våfflan. Häll ner en dryg deciliter våffelsmet och grädda våfflan i ungefär tre minuter, tills den är gyllenbrun. Tillaga resten av våfflorna på samma sätt. Våfflorna bör ätas så snart de är klara. Du kan även lägga dem på ett galler, men stapla dem inte, då blir de snabbt mjuka. Toppa våfflorna med vispad grädde och sylt, eller färska bär.
Publicerat 26/3 2014 av Daniel Claesson