X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Kycklingpaj

Kycklingpaj

PT60M60 minuter

1

st

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

Kycklingpajen är smaksatt med chilisås och grädde. Den innehåller paprika, purjolök och ananas. Maten passar utmärkt till fest och resterna fungerar jättebra i matlådan. Gott och enkelt på samma gång!

Kycklingpajen är smaksatt med chilisås och grädde. Den innehåller paprika, purjolök och ananas. Maten passar utmärkt till fest och resterna fungerar jättebra i matlådan. Gott och enkelt på samma gång!

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

Pajdeg
150 g margarin eller smör
3 dl vetemjöl
3 msk vatten
Fyllning
400 g kyckling
1 st gul paprika
0,5 st purjolök
3 msk idealmjöl
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1 st burk ananas
1 dl riven ost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Dela margarinet eller smöret i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Ställ gärna in degen i kylen cirka 20 minuter.
  2. Skär kycklingen i ganska små bitar, krydda efter behag och stek den i en gryta. Dela paprikan och purjolöken och låt dem stekas med kycklingen. Häll ner idealmjölet, grädden och chilisåsen och rör om. Krydda med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut pajdegen ur kylen och tryck ut den jämnt i en pajform. Nagga degen med en gaffel och grädda i cirka 10 minuter.
  4. Dela ananasen i mindre bitar och blanda ner i fyllningen. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, toppa pajen med riven ost. Grädda i cirka 25 minuter.

Dela margarinet eller smöret i små bitar och lägg i en bunke. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Ställ gärna in degen i kylen cirka 20 minuter. Skär kycklingen i ganska små bitar, krydda efter behag och stek den i en gryta. Dela paprikan och purjolöken och låt dem stekas med kycklingen. Häll ner idealmjölet, grädden och chilisåsen och rör om. Krydda med salt och peppar. Sätt ugnen på 225 grader. Ta ut pajdegen ur kylen och tryck ut den jämnt i en pajform. Nagga degen med en gaffel och grädda i cirka 10 minuter. Dela ananasen i mindre bitar och blanda ner i fyllningen. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, toppa pajen med riven ost. Grädda i cirka 25 minuter.

Lycka till!

Publicerat 2/3 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!