X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Glutenfria scones

Glutenfria scones

PT20M20 minuter

2

st

0

Scones är ett klassiskt, snabbakat bröd med bakpulver. Det behöver därför inte jäsa. Detta recept görs med glutenfritt mjöl.

Scones är ett klassiskt, snabbakat bröd med bakpulver. Det behöver därför inte jäsa. Detta recept görs med glutenfritt mjöl.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter

Tips

Du kan behöva olika mycket mjöl beroende på vilken glutenfri mjölmix du använder, så ta i lite mjöl i taget. Detta bröd är bakat med Finax röda mjölmix.

Ingredienser

4 dl glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk xantangummi
50 g smör
2 dl mjölk
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Häll ner glutenfri mjölmix, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt lite xantangummi om du vill det. Blanda snabbt ihop dessa ingredienser.
  3. Dela smöret i små bitar och häll ner i mjölblandningen, finfördela smöret i blandningen. Tillsätt sedan mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Den ska vara lite kladdig, med ta i mer mjöl om det behövs. Hur mycket mjöl du behöver kan variera med olika glutenfria mjölmixer.
  4. Dela degen i 2 bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta ut degen till runda kakor. Skär ett kryss i varje kaka, så att brödet får fyra delar.
  5. Grädda sconesen mitt i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt svalna något, men servera dem ganska direkt när de är färdiggräddade.

Sätt ugnen på 250°. Häll ner glutenfri mjölmix, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt lite xantangummi om du vill det. Blanda snabbt ihop dessa ingredienser. Dela smöret i små bitar och häll ner i mjölblandningen, finfördela smöret i blandningen. Tillsätt sedan mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Den ska vara lite kladdig, med ta i mer mjöl om det behövs. Hur mycket mjöl du behöver kan variera med olika glutenfria mjölmixer. Dela degen i [get_antal] bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta ut degen till runda kakor. Skär ett kryss i varje kaka, så att brödet får fyra delar. Grädda sconesen mitt i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt svalna något, men servera dem ganska direkt när de är färdiggräddade.

Lycka till!

Publicerat 3/11 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!