Ingredienser
- 4 dl glutenfritt mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk xantangummi
- 50 g smör
- 2 dl mjölk
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
st
Scones är ett klassiskt, snabbakat bröd med bakpulver. Det behöver därför inte jäsa. Detta recept görs med glutenfritt mjöl.
Scones är ett klassiskt, snabbakat bröd med bakpulver. Det behöver därför inte jäsa. Detta recept görs med glutenfritt mjöl.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfria mejeriprodukter
Du kan behöva olika mycket mjöl beroende på vilken glutenfri mjölmix du använder, så ta i lite mjöl i taget. Detta bröd är bakat med Finax röda mjölmix.
Sätt ugnen på 250°. Häll ner glutenfri mjölmix, bakpulver och salt i en skål. Tillsätt lite xantangummi om du vill det. Blanda snabbt ihop dessa ingredienser. Dela smöret i små bitar och häll ner i mjölblandningen, finfördela smöret i blandningen. Tillsätt sedan mjölken och arbeta snabbt ihop till en deg. Den ska vara lite kladdig, med ta i mer mjöl om det behövs. Hur mycket mjöl du behöver kan variera med olika glutenfria mjölmixer. Dela degen i [get_antal] bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta ut degen till runda kakor. Skär ett kryss i varje kaka, så att brödet får fyra delar. Grädda sconesen mitt i ugnen i ungefär 10 minuter. Låt svalna något, men servera dem ganska direkt när de är färdiggräddade.
Publicerat 3/11 2021 av Daniel Claesson