Ingredienser
- 1 msk anchohilipulver
- 2 msk paprikapulver, milt
- 1 msk persilladekrydda
- 1 msk lökpulver
- 1,5 tsk salt
- 1 msk socker
- Till servering
- 2 dl gräddfil, eller växtbaserat alternativ
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT5M5 minuter
st
Helt vegetariskt recept
Det går både snabbt och enkelt att blanda ihop en kryddmix till en dippsås. Detta är en klassisk dipp som funkar lika bra till chips som till morotsstavar.
Det går både snabbt och enkelt att blanda ihop en kryddmix till en dippsås. Detta är en klassisk dipp som funkar lika bra till chips som till morotsstavar.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Blanda ut dippmixen med laktosfri gräddfil eller växtbaserad produkt
Du ska bara använda 2 teskedar av dippmixen per deciliter gräddfil.
Häll ner alla kryddor i en skål och blanda ordentligt. Häll sedan över allt i en burk med lock, så att du kan förvara kryddmixen. Vid servering: Blanda [get_dubbel_antal] teskedar av kryddmixen med [get_antal] deciliter gräddfil. Låt gärna dippen stå i kylen i 10-15 minuter innan servering.
Publicerat 5/1 2023 av Daniel Claesson