X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Klassisk rödbetssallad. Genrebild. Bild: Pixabay
Genrebild

Klassisk rödbetssallad

PT10M10 minuter

10

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

0

En klassiker på julbordet, men funkar lika bra året om. Kanske på en köttbullsmacka? Du slänger snabbt ihop denna rätt!

En klassiker på julbordet, men funkar lika bra året om. Kanske på en köttbullsmacka? Du slänger snabbt ihop denna rätt!

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri creme fraiche

Tips

Portioner i detta recept är utifrån att rödbetssalladen serveras som del i en buffé eller på ett julbord.

Ingredienser

570 g inlagda rödbetor
1 st rött äpple
1 st rödlök
1,5 dl majonnäs
1 dl creme friache
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll bort spadet från rödbetorna. Skär dem i tärningar, cirka 0,5-1 cm. Kärna ur äpplet och skär det i lika stora bitar som rödbetorna. Skala och finhacka rödlöken. Häll ner allt i en skål.
  2. Tillsätt majonnäs, creme fraiche och dijonsenap och rör om. Krydda med salt och svartpeppar och smaka av.
  3. Låt gärna rödbetssalladen stå en stund i kylen innan servering.

Häll bort spadet från rödbetorna. Skär dem i tärningar, cirka 0,5-1 cm. Kärna ur äpplet och skär det i lika stora bitar som rödbetorna. Skala och finhacka rödlöken. Häll ner allt i en skål. Tillsätt majonnäs, creme fraiche och dijonsenap och rör om. Krydda med salt och svartpeppar och smaka av. Låt gärna rödbetssalladen stå en stund i kylen innan servering.

Lycka till!

Publicerat 6/12 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!