Ingredienser
- 570 g inlagda rödbetor
- 1 st rött äpple
- 1 st rödlök
- 1,5 dl majonnäs
- 1 dl creme friache
- 1 msk dijonsenap
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT10M10 minuter
portioner
Lakto-ovo-vegetariskt recept
En klassiker på julbordet, men funkar lika bra året om. Kanske på en köttbullsmacka? Du slänger snabbt ihop denna rätt!
En klassiker på julbordet, men funkar lika bra året om. Kanske på en köttbullsmacka? Du slänger snabbt ihop denna rätt!
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri creme fraiche
Portioner i detta recept är utifrån att rödbetssalladen serveras som del i en buffé eller på ett julbord.
Häll bort spadet från rödbetorna. Skär dem i tärningar, cirka 0,5-1 cm. Kärna ur äpplet och skär det i lika stora bitar som rödbetorna. Skala och finhacka rödlöken. Häll ner allt i en skål. Tillsätt majonnäs, creme fraiche och dijonsenap och rör om. Krydda med salt och svartpeppar och smaka av. Låt gärna rödbetssalladen stå en stund i kylen innan servering.
Publicerat 6/12 2022 av Daniel Claesson