X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

PT2H2 timmar

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Boeuf Bourguignon är en mustig fransk köttgryta som görs med nötkött och bacon. Den innehåller lök, morötter, rödvin, champinjoner och olika örtkryddor. Köttgrytan blir saftig och god.

Boeuf Bourguignon är en mustig fransk köttgryta som görs med nötkött och bacon. Den innehåller lök, morötter, rödvin, champinjoner och olika örtkryddor. Köttgrytan blir saftig och god.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Gör gärna grytan dagen innan du ska bjuda på den. Den blir nästan godare om den får stå till sig en stund.

Ingredienser

140 g bacon
1 kg högrev eller fransyska
2 st gula lökar
1 st morot
3 dl vatten
3 dl rödvin
salt och peppar
2 st lagerblad
1 tsk timjan, torkad
1 tsk oregano, torkad
2 st vitlöksklyftor
1 st köttbuljongtärning
3 msk tomatpuré
200 g champinjoner, färska
persilja
maizena
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Strimla baconet. Värm en stekpanna till ganska hög värme och bryn baconet. Häll sedan över det i en gryta.
  2. Dela köttet i bitar, ungefär 3x3 centimeter. Bryn även det i stekpannan (i omgångar) och häll sedan över det i grytan.
  3. Skala och hacka löken. Skala moroten och skär den i bitar. Sänk värmen på stekpannan och fräs sedan morot och lök i någon minut. Rör ner i grytan.
  4. Häll i vattnet i stekpannan och rör om. Häll sedan ner det i grytan. Tillsätt rödvin och krydda med salt, peppar, lagerblad, timjan och oregano. Pressa i vitlöken och smula ned buljongtärningen.
  5. Lägg på ett lock och låt allt koka upp. Småkoka sedan köttgrytan på svag värme i ungefär 1½ timme.
  6. Skiva champinjonerna och låt dem koka med i grytan den sista kvarten. Hacka lite färsk persilja och rör ner den också. Red grytan med maizena. Smaka av och krydda efter behag. Du kan runda av såsen med lite grädde om du vill.
  7. Servera gärna köttgrytan med ugnspotatis eller kokt ris.

Strimla baconet. Värm en stekpanna till ganska hög värme och bryn baconet. Häll sedan över det i en gryta. Dela köttet i bitar, ungefär 3x3 centimeter. Bryn även det i stekpannan (i omgångar) och häll sedan över det i grytan. Skala och hacka löken. Skala moroten och skär den i bitar. Sänk värmen på stekpannan och fräs sedan morot och lök i någon minut. Rör ner i grytan. Häll i vattnet i stekpannan och rör om. Häll sedan ner det i grytan. Tillsätt rödvin och krydda med salt, peppar, lagerblad, timjan och oregano. Pressa i vitlöken och smula ned buljongtärningen. Lägg på ett lock och låt allt koka upp. Småkoka sedan köttgrytan på svag värme i ungefär 1½ timme. Skiva champinjonerna och låt dem koka med i grytan den sista kvarten. Hacka lite färsk persilja och rör ner den också. Red grytan med maizena. Smaka av och krydda efter behag. Du kan runda av såsen med lite grädde om du vill. Servera gärna köttgrytan med ugnspotatis eller kokt ris.

Lycka till!

Publicerat 29/5 2016 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!