X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Stuvade makaroner

Stuvade makaroner

PT20M20 minuter

2

portioner

0

Det finns flera sätt att göra stuvade makaroner. I denna version kokas makaroner och stuvning för sig och blandas i slutet. Det tar bara 20 minuter men resultatet blir ändå kanongott.

Det finns flera sätt att göra stuvade makaroner. I denna version kokas makaroner och stuvning för sig och blandas i slutet. Det tar bara 20 minuter men resultatet blir ändå kanongott.

Ingredienser

3 dl mjölk
3 msk idealmjöl
1 msk margarin
4 dl makaroner
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Koka upp en kastrull med vatten för makaronerna. Häll ner mjölken i en mindre kastrull.
  2. Rör ner idealmjölet i mjölken och tillsätt maragarinet. Rör om då och då medan stuvningen värms upp. Se till att den inte börjar koka.
  3. Häll ner makaronerna i det kokande vattnet och koka enligt förpackningens anvisningar. Krydda stuvningen med salt och peppar och rör om, mer och mer ju varmare den blir. Låt den nu koka upp och sänk sedan värmen rejält. Fortsätt hela tiden att röra om, så att den inte bränner fast.
  4. Häll av pastan när den kokat klart och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Häll ner stuvningen och blanda med makaronerna.

Koka upp en kastrull med vatten för makaronerna. Häll ner mjölken i en mindre kastrull. Rör ner idealmjölet i mjölken och tillsätt maragarinet. Rör om då och då medan stuvningen värms upp. Se till att den inte börjar koka. Häll ner makaronerna i det kokande vattnet och koka enligt förpackningens anvisningar. Krydda stuvningen med salt och peppar och rör om, mer och mer ju varmare den blir. Låt den nu koka upp och sänk sedan värmen rejält. Fortsätt hela tiden att röra om, så att den inte bränner fast. Häll av pastan när den kokat klart och häll sedan tillbaka den i kastrullen. Häll ner stuvningen och blanda med makaronerna.

Lycka till!

Publicerat 16/2 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!