Ingredienser
- 5 dl pasta
- 140 g bacon
- 1 st gul lök
- 200 g champinjoner
- 400 g krossade tomater
- salt och peppar
- 1 tsk sambal oelek
- färsk basilika
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
Om du är sugen på något snabbt, gott och enkelt som passar lika bra till middag som i matlådan är detta receptet för dig. Den tomatbaserade såsen blandas med nykokt pasta och är en riktig höjdare.
Om du är sugen på något snabbt, gott och enkelt som passar lika bra till middag som i matlådan är detta receptet för dig. Den tomatbaserade såsen blandas med nykokt pasta och är en riktig höjdare.
Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri pasta.
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Stek baconet på hög värme i en stekpanna. Lägg det på en bit hushållspapper när det har fått färg och blivit krispigt. Skala och hacka löken. Stek den i stekpannan som baconet stektes i, häll även ner champinjonerna. Dela baconet i mindre bitar och häll tillbaka i stekpannan. Tillsätt krossade tomater. Krydda såsen med salt, peppar, sambal oelek och basilika, låt den sedan koka en stund. Häll av pastan när den är färdigkokt. Rör ner den i såsen och servera direkt.
Publicerat 17/5 2014 av Daniel Claesson