Snabb baconpasta

Snabb baconpasta

PT20M20 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Om du är sugen på något snabbt, gott och enkelt som passar lika bra till middag som i matlådan är detta receptet för dig. Den tomatbaserade såsen blandas med nykokt pasta och är en riktig höjdare.

Om du är sugen på något snabbt, gott och enkelt som passar lika bra till middag som i matlådan är detta receptet för dig. Den tomatbaserade såsen blandas med nykokt pasta och är en riktig höjdare.

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri pasta.

Ingredienser

5 dl pasta
140 g bacon
1 st gul lök
200 g champinjoner
400 g krossade tomater
salt och peppar
1 tsk sambal oelek
färsk basilika
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
  2. Stek baconet på hög värme i en stekpanna. Lägg det på en bit hushållspapper när det har fått färg och blivit krispigt.
  3. Skala och hacka löken. Stek den i stekpannan som baconet stektes i, häll även ner champinjonerna.
  4. Dela baconet i mindre bitar och häll tillbaka i stekpannan. Tillsätt krossade tomater. Krydda såsen med salt, peppar, sambal oelek och basilika, låt den sedan koka en stund.
  5. Häll av pastan när den är färdigkokt. Rör ner den i såsen och servera direkt.

Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Stek baconet på hög värme i en stekpanna. Lägg det på en bit hushållspapper när det har fått färg och blivit krispigt. Skala och hacka löken. Stek den i stekpannan som baconet stektes i, häll även ner champinjonerna. Dela baconet i mindre bitar och häll tillbaka i stekpannan. Tillsätt krossade tomater. Krydda såsen med salt, peppar, sambal oelek och basilika, låt den sedan koka en stund. Häll av pastan när den är färdigkokt. Rör ner den i såsen och servera direkt.

Lycka till!

Publicerat 17/5 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!