X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Söta nötskorpor

Söta nötskorpor

PT18H18 timmar

24

st

0

Det tar två dagar att göra skorporna, men resultatet är fantastiskt. Söta, krispiga nötskorpor som är en fantastisk present till någon du tycker om, eller som dopp till kaffet.

Det tar två dagar att göra skorporna, men resultatet är fantastiskt. Söta, krispiga nötskorpor som är en fantastisk present till någon du tycker om, eller som dopp till kaffet.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfritt smör.

Ingredienser

4 st ägg
3 dl strösocker
0,25 dl smält smör
200 g hasselnötter
5 dl vetemjöl
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ägg och socker i en bunke. Rör sedan ner det smälta smöret, nötterna och mjölet. Blanda tills du har en jämn smet.
  3. Smörj en avlång brödform med flytande margarin och häll ner smeten i den. Ställ in formen längst ner i ugnen och grädda cirka 60 minuter.
  4. Ta ut formen och låt kakan svalna. Ta sedan ut den ur formen. Blöt en diskhandduk, vrid ur den och linda runt kakan. Lägg den i en plastpåse och förslut den. Låt den ligga i 12 till 18 timmar.
  5. Sätt ugnen på 175°.
  6. Ta ur kakan ut plasten och handduken. Skär den i cirka en centimeter tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills de fått fin färg och börar bli krispiga.

Sätt ugnen på 200°. Blanda ägg och socker i en bunke. Rör sedan ner det smälta smöret, nötterna och mjölet. Blanda tills du har en jämn smet. Smörj en avlång brödform med flytande margarin och häll ner smeten i den. Ställ in formen längst ner i ugnen och grädda cirka 60 minuter. Ta ut formen och låt kakan svalna. Ta sedan ut den ur formen. Blöt en diskhandduk, vrid ur den och linda runt kakan. Lägg den i en plastpåse och förslut den. Låt den ligga i 12 till 18 timmar. Sätt ugnen på 175°. Ta ur kakan ut plasten och handduken. Skär den i cirka en centimeter tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills de fått fin färg och börar bli krispiga.

Lycka till!

Publicerat 27/12 2013 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!