Ingredienser
- 4 st ägg
- 3 dl strösocker
- 0,25 dl smält smör
- 200 g hasselnötter
- 5 dl vetemjöl
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT18H18 timmar
st
Det tar två dagar att göra skorporna, men resultatet är fantastiskt. Söta, krispiga nötskorpor som är en fantastisk present till någon du tycker om, eller som dopp till kaffet.
Det tar två dagar att göra skorporna, men resultatet är fantastiskt. Söta, krispiga nötskorpor som är en fantastisk present till någon du tycker om, eller som dopp till kaffet.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfritt smör.
Sätt ugnen på 200°. Blanda ägg och socker i en bunke. Rör sedan ner det smälta smöret, nötterna och mjölet. Blanda tills du har en jämn smet. Smörj en avlång brödform med flytande margarin och häll ner smeten i den. Ställ in formen längst ner i ugnen och grädda cirka 60 minuter. Ta ut formen och låt kakan svalna. Ta sedan ut den ur formen. Blöt en diskhandduk, vrid ur den och linda runt kakan. Lägg den i en plastpåse och förslut den. Låt den ligga i 12 till 18 timmar. Sätt ugnen på 175°. Ta ur kakan ut plasten och handduken. Skär den i cirka en centimeter tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills de fått fin färg och börar bli krispiga.
Publicerat 27/12 2013 av Daniel Claesson