Ingredienser
- 150 g smör
- 200 g vit choklad
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 75 g färska smultron (eller andra bär)
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
st
En kladdkaka behöver inte vara så klassisk. Denna vita variant är smaksatt med vit choklad och toppad med smultron. Den blir härligt söt och kladdig i mitten. En kaka räcker till ungefär 12 bitar.
En kladdkaka behöver inte vara så klassisk. Denna vita variant är smaksatt med vit choklad och toppad med smultron. Den blir härligt söt och kladdig i mitten. En kaka räcker till ungefär 12 bitar.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och låt den smälta med smöret. Ställ kastrullen åt sidan och låt innehållet svalna något. Rör ner ägg, strösocker, vanlijsocker och vetemjöl och blanda till en jämn smet. Smörj och bröa [get_antal] rund ugnsform och häll i smeten. Fördela smultronen jämnt i formen. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ungefär 25 minuter. Låt den svalna något, servera den sedan gärna tillsammans med vispad grädde eller vaniljglass.
Publicerat 30/8 2015 av Daniel Claesson