Ingredienser
- 600 g fläskfilé
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 msk färsk timjan, grovt hackad
- salt och peppar
- 700 g potatis, fast
- olivolja
- flingsalt
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
portioner
Passar matlåda
Helstekt fläskfilé i ugn är en klassiker. Väldigt enkelt och framför allt väldigt gott. I detta recept tillagas fläskfilén i samma ugnsform som klyftpotatisen.
Helstekt fläskfilé i ugn är en klassiker. Väldigt enkelt och framför allt väldigt gott. I detta recept tillagas fläskfilén i samma ugnsform som klyftpotatisen.
Glutenfritt recept
Sätt ugnen på 200°. Putsa fläskfilén på överflödigt fett. Gör ett antal snitt på olika ställen i köttet. Dela vitlöksklyftorna och lägg in bitar i snitten, tillsammans med timjan. Krydda köttet med salt och peppar. Skölj potatisen. Dela den i klyftor. Lägg dem i en ugnsform tillsammans med olivolja och flingsalt. Ställ in formen i ugnen och tillaga potatisen i ca 15 minuter. Värm en stekpanna med lite smör till hög värme. Bryn fläskfilén på alla sidor, så att köttet får fin yta. Ta ut ugnsformen. Rör om i potatisen och placera sedan köttet ovanpå. Häll stekskyn över köttet och ställ tillbaka formen i ugnen igen. Tillaga allt i ungefär 20 minuter, tills köttet är genomstekt. Ta sedan ut fläskfilén och låt den vila under aluminiumfolie i 5-10 minuter. Ta till sist ut potatisen. Skär upp köttet och servera.
Publicerat 29/8 2015 av Daniel Claesson