Klassiska pannkakor

Klassiska pannkakor

PT30M30 minuter

10

st

Klassiska pannkakor, eller crêpes, är väldigt goda att äta till frukost, lunch eller middag. Detta recept är även en bra grund om du vill göra en pannkakstårta eller plättar.

Klassiska pannkakor, eller crêpes, är väldigt goda att äta till frukost, lunch eller middag. Detta recept är även en bra grund om du vill göra en pannkakstårta eller plättar.

Ingredienser

3 dl vetemjöl
1 tsk salt
6 dl mjölk
3 st ägg
smör till stekning
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet utan klumpar. Häll därefter i resten av mjölken. Vispa till sist i äggen.
  2. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Häll i ett tunt lager smet, knappt en deciliter. När ytan har stelnat och pannkakan börjar bli lite mörkare gul är det dags att vända den. Grädda andra sidan också tills pannkakan är gyllenbrun på båda sidorna. Upprepa sedan med resten av smeten.
  3. Servera gärna pannkakorna med socker, grädde, sylt eller färska bär.

Blanda ihop mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa ihop till en jämn smet utan klumpar. Häll därefter i resten av mjölken. Vispa till sist i äggen. Värm en stekpanna med lite smör till medelvärme. Häll i ett tunt lager smet, knappt en deciliter. När ytan har stelnat och pannkakan börjar bli lite mörkare gul är det dags att vända den. Grädda andra sidan också tills pannkakan är gyllenbrun på båda sidorna. Upprepa sedan med resten av smeten. Servera gärna pannkakorna med socker, grädde, sylt eller färska bär.

Lycka till!

Publicerat 10/6 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!