Ingredienser
- Biskvibottnar
- 200 g mandelmassa
- 1 st äggvita
- Smörkräm
- 50 g mörk choklad
- 100 g smör
- 4 msk vit sirap
- 1 st äggula
- 200 g mörk choklad (till topping)
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT90M90 minuter
st
Det är både enklare och snabbare än man kan tro att göra sina egna chokladbiskvier. Baka bottnar, täck med smörkräm och doppa dem i smält choklad. När chokladen har stelnat är de redo att njutas av.
Det är både enklare och snabbare än man kan tro att göra sina egna chokladbiskvier. Baka bottnar, täck med smörkräm och doppa dem i smält choklad. När chokladen har stelnat är de redo att njutas av.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Rör ner lite av äggvitan i taget och blanda ordentligt så att det inte uppstår några klumpar. Fyll en spritspåse med smeten när den är slät. Spritsa ut [get_antal] bottnar på ett bakplåtspapper, gör dem så runda och tunna som möjligt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills de börjar bli gyllenbruna. Låt dem sedan kallna på galler. Smörkrämen: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikro eller vattenbad. Blanda smör och sirap till en ljus och porös smet. Tillsätt äggulan och blanda så att smeten blir slät. Häll ner chokladen när den svalnat något och rör om. Bre ut ett lager smörkräm på undersidan av varje botten, gör den lite "toppig" om möjligt. Ställ biskvierna på en tallrik i kylen i cirka 30 minuter. Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikro eller vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen, så att smörkrämen och lite av bottnarna täcks. Låt slutligen biskvierna stelna i kylskåp igen.
Publicerat 23/4 2014 av Daniel Claesson