X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Chokladbiskvier

Chokladbiskvier

PT90M90 minuter

12

st

1

Det är både enklare och snabbare än man kan tro att göra sina egna chokladbiskvier. Baka bottnar, täck med smörkräm och doppa dem i smält choklad. När chokladen har stelnat är de redo att njutas av.

Det är både enklare och snabbare än man kan tro att göra sina egna chokladbiskvier. Baka bottnar, täck med smörkräm och doppa dem i smält choklad. När chokladen har stelnat är de redo att njutas av.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

Biskvibottnar
200 g mandelmassa
1 st äggvita
Smörkräm
50 g mörk choklad
100 g smör
4 msk vit sirap
1 st äggula
200 g mörk choklad (till topping)
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Rör ner lite av äggvitan i taget och blanda ordentligt så att det inte uppstår några klumpar. Fyll en spritspåse med smeten när den är slät.
  3. Spritsa ut 12 bottnar på ett bakplåtspapper, gör dem så runda och tunna som möjligt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills de börjar bli gyllenbruna. Låt dem sedan kallna på galler.
  4. Smörkrämen

    Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikro eller vattenbad. Blanda smör och sirap till en ljus och porös smet. Tillsätt äggulan och blanda så att smeten blir slät. Häll ner chokladen när den svalnat något och rör om.
  5. Bre ut ett lager smörkräm på undersidan av varje botten, gör den lite "toppig" om möjligt. Ställ biskvierna på en tallrik i kylen i cirka 30 minuter.
  6. Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikro eller vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen, så att smörkrämen och lite av bottnarna täcks. Låt slutligen biskvierna stelna i kylskåp igen.

Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan fint på ett rivjärn. Rör ner lite av äggvitan i taget och blanda ordentligt så att det inte uppstår några klumpar. Fyll en spritspåse med smeten när den är slät. Spritsa ut [get_antal] bottnar på ett bakplåtspapper, gör dem så runda och tunna som möjligt. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills de börjar bli gyllenbruna. Låt dem sedan kallna på galler. Smörkrämen: Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i mikro eller vattenbad. Blanda smör och sirap till en ljus och porös smet. Tillsätt äggulan och blanda så att smeten blir slät. Häll ner chokladen när den svalnat något och rör om. Bre ut ett lager smörkräm på undersidan av varje botten, gör den lite "toppig" om möjligt. Ställ biskvierna på en tallrik i kylen i cirka 30 minuter. Bryt chokladen till toppingen i mindre bitar och smält i mikro eller vattenbad. Doppa biskvierna i chokladen, så att smörkrämen och lite av bottnarna täcks. Låt slutligen biskvierna stelna i kylskåp igen.

Lycka till!

Publicerat 23/4 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!