X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Ramen med bacon och kycklingfärs

Ramen med bacon och kycklingfärs

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Ramen är en japansk buljong- och nudelsoppa, som kan göras på tusen olika sätt. Denna version innehåller bacon och kycklingfärs som tillagas med chili, vitlök och salladslök.

Ramen är en japansk buljong- och nudelsoppa, som kan göras på tusen olika sätt. Denna version innehåller bacon och kycklingfärs som tillagas med chili, vitlök och salladslök.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du byter till glasnudlar och glutenfri soja är detta recept glutenfritt

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

4 st ägg
1,5 l kycklingbuljong
1 msk vitvinsvinäger
1 msk strösocker
3 msk färsk ingefära, riven
3 msk japansk soja
2 msk sesamolja
140 g bacon, tärnat
3 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
4 st salladslökar
400 g kycklingfärs
salt och peppar
400 g ramen- eller äggnudlar
sesamfrön
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Lägg äggen i en ganska liten kastrull och täck dem med kallt vatten. Koka upp och låt äggen koka i 7 minuter. Lägg sedan ner dem i kallt vatten och låt svalna.
  2. Blanda kycklingbuljong, vitvinsvinäger, strösocker, ingefära, soja och sesamolja i en kastrull. Låt allt koka upp och sedan småkoka i ungefär 15 minuter.
  3. Stek baconet i en stekpanna i ett par minuter, tills det börjar bli krispigt. Häll då över det på en skärbräda och dela baconet i mindre bitar.
  4. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur chilin och hacka den. Skölj salladslöken och hacka även den. Fräs vitlök, chili och salladslök med baconfettet i stekpannan i någon minut. Tillsätt sedan kycklingfärsen. Krydda med salt och peppar och rör runt så att färsen delas och allt blandas. Låt allt stekas under omrörning i ett par minuter, tills kycklingfärsen är genomstekt. Häll då ner baconet och rör om en sista gång.
  5. Koka upp en kastrull med saltat vatten och häll ner nudlarna. Låt dem koka i 2-3 minuter, tills nudlarna nästan är mjuka. Häll då av dem och fördela nudlarna i botten på 4 skålar. Häll på buljong och sedan kycklingfärsblandningen.
  6. Skala och dela äggen och lägg två halvor i varje skål. Toppa till sist med sesamfrön och gärna lite mer chili och hackad salladslök.

Lägg äggen i en ganska liten kastrull och täck dem med kallt vatten. Koka upp och låt äggen koka i 7 minuter. Lägg sedan ner dem i kallt vatten och låt svalna. Blanda kycklingbuljong, vitvinsvinäger, strösocker, ingefära, soja och sesamolja i en kastrull. Låt allt koka upp och sedan småkoka i ungefär 15 minuter. Stek baconet i en stekpanna i ett par minuter, tills det börjar bli krispigt. Häll då över det på en skärbräda och dela baconet i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur chilin och hacka den. Skölj salladslöken och hacka även den. Fräs vitlök, chili och salladslök med baconfettet i stekpannan i någon minut. Tillsätt sedan kycklingfärsen. Krydda med salt och peppar och rör runt så att färsen delas och allt blandas. Låt allt stekas under omrörning i ett par minuter, tills kycklingfärsen är genomstekt. Häll då ner baconet och rör om en sista gång. Koka upp en kastrull med saltat vatten och häll ner nudlarna. Låt dem koka i 2-3 minuter, tills nudlarna nästan är mjuka. Häll då av dem och fördela nudlarna i botten på [get_antal] skålar. Häll på buljong och sedan kycklingfärsblandningen. Skala och dela äggen och lägg två halvor i varje skål. Toppa till sist med sesamfrön och gärna lite mer chili och hackad salladslök.

Lycka till!

Publicerat 24/3 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!