X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Linspasta med fetaost

Linspasta med fetaost

PT30M30 minuter

4

portioner

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En snabb och mättande pastarätt med linser, krossade tomater, basilika och fetaost. Denna vegorätt är billig och passar dessutom alldeles utmärkt i matlådan.

En snabb och mättande pastarätt med linser, krossade tomater, basilika och fetaost. Denna vegorätt är billig och passar dessutom alldeles utmärkt i matlådan.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri pasta, så är denna rätt glutenfri

Ingredienser

1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 st morötter
400 g krossade tomater
2 dl vatten
2 dl grädde, valfri sort
2,5 dl röda linser, torkade
salt och peppar
300 g pasta, gärna tagliatelle
0,5 dl basilika, färsk
200 g fetaost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala och hacka den gula löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala även morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn.
  2. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs all lök och morötterna i ett par minuter. Häll sedan i krossade tomter, vatten och grädde.
  3. Skölj linserna och häll ner dem i grytan. Krydda med salt och peppar. Låt allt koka upp och sedan småkoka under lock i ungefär 20 minuter.
  4. Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och blanda ner pastan i såsen. Hacka basilikan och rör ner den i såsen. Dela till sist fetaosten och blanda ner i pastan, precis innan servering.

Skala och hacka den gula löken. Skala och finhacka vitlöken. Skala även morötterna och riv dem grovt på ett rivjärn. Värm en stekgryta med lite olja till medelvärme och fräs all lök och morötterna i ett par minuter. Häll sedan i krossade tomter, vatten och grädde. Skölj linserna och häll ner dem i grytan. Krydda med salt och peppar. Låt allt koka upp och sedan småkoka under lock i ungefär 20 minuter. Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar. Häll av vattnet och blanda ner pastan i såsen. Hacka basilikan och rör ner den i såsen. Dela till sist fetaosten och blanda ner i pastan, precis innan servering.

Lycka till!

Publicerat 10/7 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!