Ingredienser
- 1 st gul lök
- 0,5 st röd chili
- 1 st vitlöksklyfta
- 8 st morötter
- 5 dl grönsaksbuljong
- 400 ml kokosmjölk
- 0,5 st citron
- 50 g ingefära
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Helt vegetariskt recept
Passar matlåda
En snabb och mustig soppa som värmer och mättar. Den är helt vegetarisk i grunden, men kan gärna kompletteras med stekt halloumi, bacon eller en klick crème fraiche.
En snabb och mustig soppa som värmer och mättar. Den är helt vegetarisk i grunden, men kan gärna kompletteras med stekt halloumi, bacon eller en klick crème fraiche.
Glutenfritt recept
Du får en ännu matigare måltid om soppan serveras med en bit gott bröd.
Skala den gula löken och hacka den grovt. Hacka chilin. Skala vitlöken och skiva den. Värm en kastrull eller stekgryta med olja till medelvärme. Fräs all lök och chili i ett par minuter. Rör om då och då så att ingenting bränns. Skala morötterna och skär dem ganska små i bitar. Häll i dem i grytan och tillsätt buljongen. Lägg på ett lock och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan koka i ungefär tio minuter, tills morötterna är mjuka. Rör i kokosmjölk och pressa i saften från citronen. Skala ingefäran och riv ner den i soppan. Krydda med salt och peppar. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av och krydda efter önskemål.
Publicerat 12/2 2019 av Daniel Claesson