X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Snabb morotssoppa med ingefära

Snabb morotssoppa med ingefära

PT30M30 minuter

4

portioner

Helt vegetariskt recept

Helt vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En snabb och mustig soppa som värmer och mättar. Den är helt vegetarisk i grunden, men kan gärna kompletteras med stekt halloumi, bacon eller en klick crème fraiche.

En snabb och mustig soppa som värmer och mättar. Den är helt vegetarisk i grunden, men kan gärna kompletteras med stekt halloumi, bacon eller en klick crème fraiche.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Tips

Du får en ännu matigare måltid om soppan serveras med en bit gott bröd.

Ingredienser

1 st gul lök
0,5 st röd chili
1 st vitlöksklyfta
8 st morötter
5 dl grönsaksbuljong
400 ml kokosmjölk
0,5 st citron
50 g ingefära
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Skala den gula löken och hacka den grovt. Hacka chilin. Skala vitlöken och skiva den.
  2. Värm en kastrull eller stekgryta med olja till medelvärme. Fräs all lök och chili i ett par minuter. Rör om då och då så att ingenting bränns.
  3. Skala morötterna och skär dem ganska små i bitar. Häll i dem i grytan och tillsätt buljongen. Lägg på ett lock och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan koka i ungefär tio minuter, tills morötterna är mjuka.
  4. Rör i kokosmjölk och pressa i saften från citronen. Skala ingefäran och riv ner den i soppan. Krydda med salt och peppar.
  5. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av och krydda efter önskemål.

Skala den gula löken och hacka den grovt. Hacka chilin. Skala vitlöken och skiva den. Värm en kastrull eller stekgryta med olja till medelvärme. Fräs all lök och chili i ett par minuter. Rör om då och då så att ingenting bränns. Skala morötterna och skär dem ganska små i bitar. Häll i dem i grytan och tillsätt buljongen. Lägg på ett lock och låt allt koka upp. Sänk sedan värmen och låt soppan koka i ungefär tio minuter, tills morötterna är mjuka. Rör i kokosmjölk och pressa i saften från citronen. Skala ingefäran och riv ner den i soppan. Krydda med salt och peppar. Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av och krydda efter önskemål.

Lycka till!

Publicerat 12/2 2019 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!