Glutenfri spenat- och fetaostpaj

Klassisk vegetarisk paj

Glutenfri spenat- och fetaostpaj

En klassisk paj i glutenfri tappning. Eftersom att pajskalet innehåller ägg blir det härligt luftigt och fluffigt.

En klassisk paj i glutenfri tappning. Eftersom att pajskalet innehåller ägg blir det härligt luftigt och fluffigt.

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

1

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Använd laktosfri ost, mjölk och smör

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

Pajdeg
125 g smör
3 dl glutenfri mjölmix (t.ex. Finax röda)
1 st ägg
Fyllning
1 st rödlök
250 g färsk spenat
2 tsk citronsaft
salt och peppar
300 g fetaost
3 st ägg
3 dl mjölk
1 dl riven ost
Köp alla ingredienser hos mat.se

Gör så här

  1. Dela smöret i ganska små bitar och häll ner i en bunke. Tillsätt mjölmixen. Arbeta ihop smöret och mjölmixen tills du har en smulig konsistens.
  2. Tillsätt nu ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Ta i mer mjöl om degen är för lös och häll i lite vatten om den känns för torr.
  3. Tryck ut degen i en pajform. Nagga den och låt den gärna vila i kylskåp i ca 15 minuter. Värm under tiden ugnen till 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  4. Skala och hacka rödlöken. Fräs den i en stekpanna med lite smör eller olja i ett par minuter. Löken ska bli mjuk och blank, men inte få färg.
  5. Häll ner spenaten i stekpannan och rör om. Tillsätt citronsaft och krydda med salt och peppar. Flytta stekpannan från värmen när spenaten har krympt ihop.
  6. Ta ut pajskalet ur ugnen. Skär fetaosten i kuber och fördela i pajskalet. Häll sedan över lök och spenat.
  7. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost och häll över pajfyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Dela smöret i ganska små bitar och häll ner i en bunke. Tillsätt mjölmixen. Arbeta ihop smöret och mjölmixen tills du har en smulig konsistens. Tillsätt nu ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Ta i mer mjöl om degen är för lös och häll i lite vatten om den känns för torr. Tryck ut degen i en pajform. Nagga den och låt den gärna vila i kylskåp i ca 15 minuter. Värm under tiden ugnen till 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Skala och hacka rödlöken. Fräs den i en stekpanna med lite smör eller olja i ett par minuter. Löken ska bli mjuk och blank, men inte få färg. Häll ner spenaten i stekpannan och rör om. Tillsätt citronsaft och krydda med salt och peppar. Flytta stekpannan från värmen när spenaten har krympt ihop. Ta ut pajskalet ur ugnen. Skär fetaosten i kuber och fördela i pajskalet. Häll sedan över lök och spenat. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost och häll över pajfyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.

Smaklig måltid!

Publicerat 17/8 2020 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼