Ingredienser
- Pajdeg
- 125 g smör
- 3 dl glutenfri mjölmix (t.ex. Finax röda)
- 1 st ägg
- Fyllning
- 1 st rödlök
- 250 g färsk spenat
- 2 tsk citronsaft
- salt och peppar
- 300 g fetaost
- 3 st ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl riven ost
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Lakto-ovo-vegetariskt recept
Passar matlåda
En klassisk paj i glutenfri tappning. Eftersom att pajskalet innehåller ägg blir det härligt luftigt och fluffigt.
En klassisk paj i glutenfri tappning. Eftersom att pajskalet innehåller ägg blir det härligt luftigt och fluffigt.
Glutenfritt recept
Laktosfritt recept*
*Använd laktosfri ost, mjölk och smör
Dela smöret i ganska små bitar och häll ner i en bunke. Tillsätt mjölmixen. Arbeta ihop smöret och mjölmixen tills du har en smulig konsistens. Tillsätt nu ägget och arbeta ihop till en smidig deg. Ta i mer mjöl om degen är för lös och häll i lite vatten om den känns för torr. Tryck ut degen i en pajform. Nagga den och låt den gärna vila i kylskåp i ca 15 minuter. Värm under tiden ugnen till 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Skala och hacka rödlöken. Fräs den i en stekpanna med lite smör eller olja i ett par minuter. Löken ska bli mjuk och blank, men inte få färg. Häll ner spenaten i stekpannan och rör om. Tillsätt citronsaft och krydda med salt och peppar. Flytta stekpannan från värmen när spenaten har krympt ihop. Ta ut pajskalet ur ugnen. Skär fetaosten i kuber och fördela i pajskalet. Häll sedan över lök och spenat. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost och häll över pajfyllningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 minuter.
Publicerat 17/8 2020 av Daniel Claesson