Frikadeller med pesto

I en snabb tomatsås

Frikadeller med pesto

Hemmagjorda pestofrikadeller i tomatsås på en halvtimme. Servera köttbullarna med nykokt pasta. En enkel och prisvärd vardagsrätt som passar utmärkt i matlådan.

Hemmagjorda pestofrikadeller i tomatsås på en halvtimme. Servera köttbullarna med nykokt pasta. En enkel och prisvärd vardagsrätt som passar utmärkt i matlådan.

Lagas på 30 minuter

PT30M30 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

70 g pesto
1 st ägg
3 msk ströbröd
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
400 g blandfärs
salt och peppar
800 g krossade tomater
1 dl vatten
2 tsk balsamvinäger
1 msk flytande honung
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Blanda pesto, ägg och ströbröd i en bunke. Låt det svälla i ett par minuter.
  2. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme. Häll i lite olja eller smör. Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs det i stekgrytan i ett par minuter, tills löken har mjuknat.
  3. Blanda under tiden ner blandfärsen i pestoblandningen. Krydda rejält med salt och peppar och rör om ordentligt. Forma köttfärssmeten till normalstora köttbullar.
  4. Häll ner krossade tomater, vatten, balsamvinäger och honung i stekgrytan. Rör om och smaka av såsen med salt och peppar. Låt den sedan koka upp. Lägg därefter ner frikadellerna och lägg på ett lock. Skaka stekgrytan försiktigt så att frikadellerna täcks av tomatsåsen. Låt dem småkoka i fem till tio minuter.
  5. Servera pestoköttbullarna och tomatsåsen med nykokt pasta. Toppa gärna med lite riven parmesanost.

Blanda pesto, ägg och ströbröd i en bunke. Låt det svälla i ett par minuter. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme. Häll i lite olja eller smör. Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs det i stekgrytan i ett par minuter, tills löken har mjuknat. Blanda under tiden ner blandfärsen i pestoblandningen. Krydda rejält med salt och peppar och rör om ordentligt. Forma köttfärssmeten till normalstora köttbullar. Häll ner krossade tomater, vatten, balsamvinäger och honung i stekgrytan. Rör om och smaka av såsen med salt och peppar. Låt den sedan koka upp. Lägg därefter ner frikadellerna och lägg på ett lock. Skaka stekgrytan försiktigt så att frikadellerna täcks av tomatsåsen. Låt dem småkoka i fem till tio minuter. Servera pestoköttbullarna och tomatsåsen med nykokt pasta. Toppa gärna med lite riven parmesanost.

Smaklig måltid!

Publicerat 13/3 2017 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼