Ingredienser
- 70 g pesto
- 1 st ägg
- 3 msk ströbröd
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 400 g blandfärs
- salt och peppar
- 800 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 2 tsk balsamvinäger
- 1 msk flytande honung
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT30M30 minuter
portioner
Passar matlåda
Hemmagjorda pestofrikadeller i tomatsås på en halvtimme. Servera köttbullarna med nykokt pasta. En enkel och prisvärd vardagsrätt som passar utmärkt i matlådan.
Hemmagjorda pestofrikadeller i tomatsås på en halvtimme. Servera köttbullarna med nykokt pasta. En enkel och prisvärd vardagsrätt som passar utmärkt i matlådan.
Glutenfritt recept*
*Välj glutenfritt ströbröd.
Laktosfritt recept
Blanda pesto, ägg och ströbröd i en bunke. Låt det svälla i ett par minuter. Värm en stekgryta eller stekpanna med hög kant till medelvärme. Häll i lite olja eller smör. Skala och hacka gul lök och vitlök. Fräs det i stekgrytan i ett par minuter, tills löken har mjuknat. Blanda under tiden ner blandfärsen i pestoblandningen. Krydda rejält med salt och peppar och rör om ordentligt. Forma köttfärssmeten till normalstora köttbullar. Häll ner krossade tomater, vatten, balsamvinäger och honung i stekgrytan. Rör om och smaka av såsen med salt och peppar. Låt den sedan koka upp. Lägg därefter ner frikadellerna och lägg på ett lock. Skaka stekgrytan försiktigt så att frikadellerna täcks av tomatsåsen. Låt dem småkoka i fem till tio minuter. Servera pestoköttbullarna och tomatsåsen med nykokt pasta. Toppa gärna med lite riven parmesanost.
Publicerat 13/3 2017 av Daniel Claesson