Ingredienser
- 0,5 st liten purjolök
- 2 st kycklingfiléer
- 2 msk riven färsk ingefära
- 400 ml kokosmjölk
- 5 dl kycklingbuljong
- 0,5 st röd chili
- 100 g äggnudlar
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Kycklingsoppan har asiatiska toner tack vare kokosmjölken och ingefäran. Den innehåller chili, vilket ger den en lagom hetta. Soppan är väldigt snabb och enkel att laga, samtidigt som den är jättegod.
Kycklingsoppan har asiatiska toner tack vare kokosmjölken och ingefäran. Den innehåller chili, vilket ger den en lagom hetta. Soppan är väldigt snabb och enkel att laga, samtidigt som den är jättegod.
Glutenfritt recept*
*Byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Laktosfritt recept
Rensa och hacka purjolöken. Fräs den i en gryta med olja. Strimla kycklingen och låt den fräsa med purjolöken. Skala och riv ingefäran och häll ner den i grytan. Häll i koksmjölk och kycklingbuljong, hacka chilin fint och tillsätt även den. Låt allt koka i cirka tio minuter. Koka under tiden nudlarna i en egen gryta. Krydda soppan med salt och peppar och smaka av. Häll ner nudlarna när de är färdigkokta.
Publicerat 18/3 2014 av Daniel Claesson