Asiatisk kycklingsoppa

Asiatisk kycklingsoppa

PT20M20 minuter

2

portioner

Kycklingsoppan har asiatiska toner tack vare kokosmjölken och ingefäran. Den innehåller chili, vilket ger den en lagom hetta. Soppan är väldigt snabb och enkel att laga, samtidigt som den är jättegod.

Kycklingsoppan har asiatiska toner tack vare kokosmjölken och ingefäran. Den innehåller chili, vilket ger den en lagom hetta. Soppan är väldigt snabb och enkel att laga, samtidigt som den är jättegod.

Ingredienser

0,5 st liten purjolök
2 st kycklingfiléer
2 msk riven färsk ingefära
400 ml kokosmjölk
5 dl kycklingbuljong
0,5 st röd chili
100 g äggnudlar
salt och peppar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Rensa och hacka purjolöken. Fräs den i en gryta med olja. Strimla kycklingen och låt den fräsa med purjolöken. Skala och riv ingefäran och häll ner den i grytan.
  2. Häll i koksmjölk och kycklingbuljong, hacka chilin fint och tillsätt även den. Låt allt koka i cirka tio minuter. Koka under tiden nudlarna i en egen gryta.
  3. Krydda soppan med salt och peppar och smaka av. Häll ner nudlarna när de är färdigkokta.

Rensa och hacka purjolöken. Fräs den i en gryta med olja. Strimla kycklingen och låt den fräsa med purjolöken. Skala och riv ingefäran och häll ner den i grytan. Häll i koksmjölk och kycklingbuljong, hacka chilin fint och tillsätt även den. Låt allt koka i cirka tio minuter. Koka under tiden nudlarna i en egen gryta. Krydda soppan med salt och peppar och smaka av. Häll ner nudlarna när de är färdigkokta.

Lycka till!

Publicerat 18/3 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!