X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Hallonsorbet

Hallonsorbet

PT2H2 timmar

4

portioner

0

Med bara fyra ingredienser gör du snabbt en isig hallonsorbet som är riktigt god en varm sommardag eller när du är sugen på något sött, fräscht och svalkande till efterrätt.

Med bara fyra ingredienser gör du snabbt en isig hallonsorbet som är riktigt god en varm sommardag eller när du är sugen på något sött, fräscht och svalkande till efterrätt.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Ingredienser

500 g hallon
1 dl vatten
1 dl strösocker
1 st äggvita
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Häll ner hallon, vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Ställ sedan bort kastrullen från värmen och låt innehållet bli svalt. Mixa därefter innehållet med en stavmixer.
  2. Vispa äggvitan till ett fast skum. Häll ner det i kastrullen och blanda noga. Häll sorbetsmeten i en burk med lock och ställ in i frysen.
  3. Ta ut burken efter 30 minuter och mixa med en stavmixer igen. Ställ sedan in burken i frysen i en timme till.
  4. Ta ut burken ur frysen en liten stund innan servering, så får glassen bäst konsistens.

Häll ner hallon, vatten och socker i en kastrull och låt koka upp. Ställ sedan bort kastrullen från värmen och låt innehållet bli svalt. Mixa därefter innehållet med en stavmixer. Vispa äggvitan till ett fast skum. Häll ner det i kastrullen och blanda noga. Häll sorbetsmeten i en burk med lock och ställ in i frysen. Ta ut burken efter 30 minuter och mixa med en stavmixer igen. Ställ sedan in burken i frysen i en timme till. Ta ut burken ur frysen en liten stund innan servering, så får glassen bäst konsistens.

Lycka till!

Publicerat 5/5 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!