Kyckling- och svamprisotto

Krämig och lättlagad

Kyckling- och svamprisotto

Denna kycklingrisotto är enkel att laga och blir väldigt krämig. Den innehåller även svamp, gärna kantareller eller champinjoner. Dessutom får den fin färg av gurkmeja och paprikapulver.

Denna kycklingrisotto är enkel att laga och blir väldigt krämig. Den innehåller även svamp, gärna kantareller eller champinjoner. Dessutom får den fin färg av gurkmeja och paprikapulver.

Lagas på 60 minuter

PT60M60 minuter

2

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Dela receptet

Dela receptet på Twitter Dela receptet på Facebook

Skriv ut receptet

Skriv ut receptet

Ingredienser

0,5 l hönsbuljong
1 st gul lök
matolja
1 dl grötris
100 g kantareller eller champinjoner
200 g kycklingfilé
salt och peppar
1 tsk gurkmeja
1 tsk paprikapulver
0,5 dl riven ost
0,5 dl vitt vin
3 msk färsk basilika
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Gör så här

  1. Värm hönsbuljonen i en kastrull. Skala och hacka löken. Fräs den på medelvärme i en stekgryta med matolja. Löken ska bli mjuk, men inte få färg. Sänk till lägsta värmen och häll ner grötriset i stekgrytan. Täck med mer olja. Låt riset suga upp oljan i en ungefär en minut.
  2. Häll ner ungefär en deciliter av buljongen i stekgrytan. Rör om och lägg sedan på locket. Buljongen ska inte koka, bara sjuda. Häll ner mer buljong i omgångar (när vätskan i grytan har sugits upp) i ungefär 30 minuter, tills riset är nästan färdigt.
  3. Skiva svampen. Värm en stekpanna med lite smör till ganska hög värme. Stek svampen i ett par minuter, tills den får fin yta. Lägg den sedan åt sidan.
  4. Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt, peppar, gurkmeja och paprikapulver. Stek kycklingen i några minuter, tills den är genomstekt.
  5. Blanda ner svamp och kyckling i riset. Häll i riven ost och vin. Hacka basilikan och rör ner den också. Rör om och smaka av. Servera risotton så snart riset är färdigkokt.

Värm hönsbuljonen i en kastrull. Skala och hacka löken. Fräs den på medelvärme i en stekgryta med matolja. Löken ska bli mjuk, men inte få färg. Sänk till lägsta värmen och häll ner grötriset i stekgrytan. Täck med mer olja. Låt riset suga upp oljan i en ungefär en minut. Häll ner ungefär en deciliter av buljongen i stekgrytan. Rör om och lägg sedan på locket. Buljongen ska inte koka, bara sjuda. Häll ner mer buljong i omgångar (när vätskan i grytan har sugits upp) i ungefär 30 minuter, tills riset är nästan färdigt. Skiva svampen. Värm en stekpanna med lite smör till ganska hög värme. Stek svampen i ett par minuter, tills den får fin yta. Lägg den sedan åt sidan. Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt, peppar, gurkmeja och paprikapulver. Stek kycklingen i några minuter, tills den är genomstekt. Blanda ner svamp och kyckling i riset. Häll i riven ost och vin. Hacka basilikan och rör ner den också. Rör om och smaka av. Servera risotton så snart riset är färdigkokt.

Smaklig måltid!

Publicerat 7/8 2015 av

Kommentera receptet

Annons ▼

Annons ▼