Gör så här
- Värm hönsbuljonen i en kastrull. Skala och hacka löken. Fräs den på medelvärme i en stekgryta med matolja. Löken ska bli mjuk, men inte få färg. Sänk till lägsta värmen och häll ner grötriset i stekgrytan. Täck med mer olja. Låt riset suga upp oljan i en ungefär en minut.
-
Häll ner ungefär en deciliter av buljongen i stekgrytan. Rör om och lägg sedan på locket. Buljongen ska inte koka, bara sjuda. Häll ner mer buljong i omgångar (när vätskan i grytan har sugits upp) i ungefär 30 minuter, tills riset är nästan färdigt.
-
Skiva svampen. Värm en stekpanna med lite smör till ganska hög värme. Stek svampen i ett par minuter, tills den får fin yta. Lägg den sedan åt sidan.
-
Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt, peppar, gurkmeja och paprikapulver. Stek kycklingen i några minuter, tills den är genomstekt.
-
Blanda ner svamp och kyckling i riset. Häll i riven ost och vin. Hacka basilikan och rör ner den också. Rör om och smaka av. Servera risotton så snart riset är färdigkokt.
Värm hönsbuljonen i en kastrull. Skala och hacka löken. Fräs den på medelvärme i en stekgryta med matolja. Löken ska bli mjuk, men inte få färg. Sänk till lägsta värmen och häll ner grötriset i stekgrytan. Täck med mer olja. Låt riset suga upp oljan i en ungefär en minut.
Häll ner ungefär en deciliter av buljongen i stekgrytan. Rör om och lägg sedan på locket. Buljongen ska inte koka, bara sjuda. Häll ner mer buljong i omgångar (när vätskan i grytan har sugits upp) i ungefär 30 minuter, tills riset är nästan färdigt.
Skiva svampen. Värm en stekpanna med lite smör till ganska hög värme. Stek svampen i ett par minuter, tills den får fin yta. Lägg den sedan åt sidan.
Dela kycklingen i mindre bitar. Krydda med salt, peppar, gurkmeja och paprikapulver. Stek kycklingen i några minuter, tills den är genomstekt.
Blanda ner svamp och kyckling i riset. Häll i riven ost och vin. Hacka basilikan och rör ner den också. Rör om och smaka av. Servera risotton så snart riset är färdigkokt.
Lycka till!
Publicerat 7/8 2015 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!