Smördegspiroger med spenat och fetaost

Smördegspiroger med spenat och fetaost

PT40M40 minuter

10

st

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Lakto-ovo-vegetariskt recept

Matlådevänligt

Passar matlåda

Med färdig smördeg kan du göra goda piroger på nolltid. I detta recept fylls pirogerna med spenat och fetaost, men du kan variera fyllningen på många sätt.

Med färdig smördeg kan du göra goda piroger på nolltid. I detta recept fylls pirogerna med spenat och fetaost, men du kan variera fyllningen på många sätt.

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri smördeg

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfri fetaost

Tips

Du kan till exempel komplettera fyllningen med hackade soltorkade tomater eller stekt, hackad svamp.

Ingredienser

1 st gul lök
200 g färsk spenat
1 tsk citronsaft
200 g fetaost
10 st smördegsark
1 st ägg
sesamfrön
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och finhacka löken. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme och fräs löken tills den börjar mjukna.
  3. Skölj spenaten och hacka den grovt. Rör ner i stekpannan och låt steka med löken i ett par minuter, tills den också har mjuknat. Häll över citronsaften och ta stekpannan från värmen. Låt svalna i ett par minuter.
  4. Dela fetaosten i tärningar och blanda ner i stekpannan. Tina smördegen om den är fryst.
  5. Lägg ungefär 2 matskedar av fyllningen på varje ark smördeg och vik eller rulla ihop. Nyp ihop kanterna ordentligt, gärna med en gaffel.
  6. Lägg alla piroger på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med vispat ägg och strö gärna lite sesamfrön över dem.
  7. Grädda smördegspirogerna mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. De ska få fin yta och bli ordentligt krispiga och genomgräddade.

Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka löken. Värm en stekpanna med lite olja till medelvärme och fräs löken tills den börjar mjukna. Skölj spenaten och hacka den grovt. Rör ner i stekpannan och låt steka med löken i ett par minuter, tills den också har mjuknat. Häll över citronsaften och ta stekpannan från värmen. Låt svalna i ett par minuter. Dela fetaosten i tärningar och blanda ner i stekpannan. Tina smördegen om den är fryst. Lägg ungefär 2 matskedar av fyllningen på varje ark smördeg och vik eller rulla ihop. Nyp ihop kanterna ordentligt, gärna med en gaffel. Lägg alla piroger på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med vispat ägg och strö gärna lite sesamfrön över dem. Grädda smördegspirogerna mitt i ugnen i ungefär 15 minuter. De ska få fin yta och bli ordentligt krispiga och genomgräddade.

Lycka till!

Publicerat 29/1 2022 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!