Ingredienser
- 125 g smör, eller margarin
- 0,5 dl brunt farinsocker
- 1 dl strösocker
- 1 st ägg
- 0,5 tsk vaniljsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 100 g maltesers
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT60M60 minuter
st
Maltesers passar perfekt i kakor och ger dem en härlig sötma. Kakorna bakas på en timme och går utmärkt att spara i frysen.
Maltesers passar perfekt i kakor och ger dem en härlig sötma. Kakorna bakas på en timme och går utmärkt att spara i frysen.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa tills smeten är pösig. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en een skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Krossa maltesers i en mortel och vänd ner i smeten. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Smeten kommer flyta ut, så lämna plats mellan kakorna. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna.
Publicerat 2/11 2014 av Daniel Claesson