X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Malteserskakor

Malteserskakor

PT60M60 minuter

20

st

0

Maltesers passar perfekt i kakor och ger dem en härlig sötma. Kakorna bakas på en timme och går utmärkt att spara i frysen.

Maltesers passar perfekt i kakor och ger dem en härlig sötma. Kakorna bakas på en timme och går utmärkt att spara i frysen.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

125 g smör, eller margarin
0,5 dl brunt farinsocker
1 dl strösocker
1 st ägg
0,5 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
100 g maltesers
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa tills smeten är pösig.
  4. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en een skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
  5. Krossa maltesers i en mortel och vänd ner i smeten.
  6. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Smeten kommer flyta ut, så lämna plats mellan kakorna.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna.

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Blanda smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg och vaniljsocker, vispa tills smeten är pösig. Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en een skål. Vänd ner mjölblandningen i smeten. Krossa maltesers i en mortel och vänd ner i smeten. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Smeten kommer flyta ut, så lämna plats mellan kakorna. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kakorna svalna.

Lycka till!

Publicerat 2/11 2014 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!