Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
-
Vispa ägg, strösocker och vanlijsocker pösigt, tills det får en vit färg.
-
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och blanda ner i äggsmeten.
-
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en egen bunke. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
-
Riv ner skalet av citronen i smeten och pressa i saften. Blanda till sist ner hallonen i smeten.
-
Fördela smeten i 12 stora muffinsformar, fyll dem till två tredjedelar. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, låt sedan muffinsen svalna.
-
Frosting
Smält den vita chokladen, antingen i vattenbad eller mikro, se till så att den inte blir bränd. Blanda ner färskosten och smaksätt med florsocker efter behag.
-
Fyll en sprits med frostingen och toppa de nu svala muffinsen.
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg, strösocker och vanlijsocker pösigt, tills det får en vit färg.
Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken och blanda ner i äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en egen bunke. Vänd sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten.
Riv ner skalet av citronen i smeten och pressa i saften. Blanda till sist ner hallonen i smeten.
Fördela smeten i [get_antal] stora muffinsformar, fyll dem till två tredjedelar. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, låt sedan muffinsen svalna.
Frosting:
Smält den vita chokladen, antingen i vattenbad eller mikro, se till så att den inte blir bränd. Blanda ner färskosten och smaksätt med florsocker efter behag.
Fyll en sprits med frostingen och toppa de nu svala muffinsen.
Lycka till!
Publicerat 8/9 2014 av Daniel Claesson
Vad tycker du om receptet? Kommentera här!