X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Pasta med morotspesto och bacon

Pasta med morotspesto och bacon

PT60M60 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

0

En härligt somrig och smakrik pastarätt som får en fin gul-orange färg. Det knaperstekta baconet ger bra sälta, smak och textur till en annars väldigt enkel och len sommarrätt.

En härligt somrig och smakrik pastarätt som får en fin gul-orange färg. Det knaperstekta baconet ger bra sälta, smak och textur till en annars väldigt enkel och len sommarrätt.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Använd glutenfri pasta

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept

Tips

Denna rätt blir lakto-ovo-vegetarisk om du skippar baconet.

Ingredienser

300 g morötter
1 msk olivolja
salt och peppar
1 dl solrosfrön
2 dl lagrad ost
2 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
0,5 dl vatten
1 st kruka basilika
500 g pasta
140 g bacon
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skiva morötterna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt sedan morötterna svalna.
  3. Värm en torr stekpanna till medelvärme och rosta solrosfröna tills de har fått yta, men inte är brända. Låt dem svalna.
  4. Häll ner morötter, solrosfrön och riven ost i en blender eller skål. Pressa ned vitlöken och tillsätt olivoljan. Mixa detta. Späd med vatten så att du får en slät och krämig konsistens. Tillsätt hälften av basilikan och mixa lite till. Krydda med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spara ett par deciliter av pastavattnet. Värm en stekpanna till ganska hög värme och stek baconet så att det blir knaprigt. Dela det sedan i mindre bitar.
  6. Vänd ner den färdigkokta pastan i morotspeston och tillsätt pastavatten tills du har en lagom såsig konsistens. Lägg upp maten och toppa med resten av basilikan och det knaperstekta baconet.

Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva morötterna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt sedan morötterna svalna. Värm en torr stekpanna till medelvärme och rosta solrosfröna tills de har fått yta, men inte är brända. Låt dem svalna. Häll ner morötter, solrosfrön och riven ost i en blender eller skål. Pressa ned vitlöken och tillsätt olivoljan. Mixa detta. Späd med vatten så att du får en slät och krämig konsistens. Tillsätt hälften av basilikan och mixa lite till. Krydda med salt och peppar. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Spara ett par deciliter av pastavattnet. Värm en stekpanna till ganska hög värme och stek baconet så att det blir knaprigt. Dela det sedan i mindre bitar. Vänd ner den färdigkokta pastan i morotspeston och tillsätt pastavatten tills du har en lagom såsig konsistens. Lägg upp maten och toppa med resten av basilikan och det knaperstekta baconet.

Lycka till!

Publicerat 8/1 2024 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!