Snabb Yakiniku

Snabb Yakiniku

PT20M20 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

Yakiniku är en klassisk köttgryta från Japan, den har en söt och god smak. Yakiniku görs vanligtvis med entrecôte, men detta är ett förenklat recept. Det tillagas på max 20 minuter och är väldigt gott.

Yakiniku är en klassisk köttgryta från Japan, den har en söt och god smak. Yakiniku görs vanligtvis med entrecôte, men detta är ett förenklat recept. Det tillagas på max 20 minuter och är väldigt gott.

Ingredienser

6 st salladslökar
500 g lövbiff
2 msk sesamfrön
1,5 dl teriyakisås
1 dl vatten
salt och peppar
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Ansa, skölj och finhacka salladslöken. Strimla lövbiffen.
  2. Värm en stekgryta utan fett till medelvärme. Häll ner sesamfrön och torrosta dem. Häll dem sedan i en skål tills vidare.
  3. Häll ner smör i stekgrytan. Bryn lövbiffen i ett par minuter tillsammans med salladslöken.
  4. Tillsätt teriyakisås och vatten, krydda med salt och peppar. Rör om och låt sedan grytan småkoka i ungefär fem minuter. Rör ner sesamfröna precis innan servering.
  5. Servera yakinikun med nykokt ris eller nudlar. Toppa med valfri sallad.

Ansa, skölj och finhacka salladslöken. Strimla lövbiffen. Värm en stekgryta utan fett till medelvärme. Häll ner sesamfrön och torrosta dem. Häll dem sedan i en skål tills vidare. Häll ner smör i stekgrytan. Bryn lövbiffen i ett par minuter tillsammans med salladslöken. Tillsätt teriyakisås och vatten, krydda med salt och peppar. Rör om och låt sedan grytan småkoka i ungefär fem minuter. Rör ner sesamfröna precis innan servering. Servera yakinikun med nykokt ris eller nudlar. Toppa med valfri sallad.

Lycka till!

Publicerat 11/4 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!