Ingredienser
- 6 st salladslökar
- 500 g lövbiff
- 2 msk sesamfrön
- 1,5 dl teriyakisås
- 1 dl vatten
- salt och peppar
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT20M20 minuter
portioner
Passar matlåda
Yakiniku är en klassisk köttgryta från Japan, den har en söt och god smak. Yakiniku görs vanligtvis med entrecôte, men detta är ett förenklat recept. Det tillagas på max 20 minuter och är väldigt gott.
Yakiniku är en klassisk köttgryta från Japan, den har en söt och god smak. Yakiniku görs vanligtvis med entrecôte, men detta är ett förenklat recept. Det tillagas på max 20 minuter och är väldigt gott.
Laktosfritt recept
Ansa, skölj och finhacka salladslöken. Strimla lövbiffen. Värm en stekgryta utan fett till medelvärme. Häll ner sesamfrön och torrosta dem. Häll dem sedan i en skål tills vidare. Häll ner smör i stekgrytan. Bryn lövbiffen i ett par minuter tillsammans med salladslöken. Tillsätt teriyakisås och vatten, krydda med salt och peppar. Rör om och låt sedan grytan småkoka i ungefär fem minuter. Rör ner sesamfröna precis innan servering. Servera yakinikun med nykokt ris eller nudlar. Toppa med valfri sallad.
Publicerat 11/4 2015 av Daniel Claesson