Ingredienser
- 0,75 dl ströbröd
- 1,5 dl vispgrädde
- 400 g blandfärs
- 1 msk gul lök, riven
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm kryddpeppar, malen
- smör till stekning
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT40M40 minuter
st
Passar matlåda
Inget julbord är komplett utan klassiska köttbullar. De smaksätts helt enkelt med lök, salt och kryddpeppar.
Inget julbord är komplett utan klassiska köttbullar. De smaksätts helt enkelt med lök, salt och kryddpeppar.
Glutenfritt recept*
*Använd glutenfritt ströbröd
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter
Vill du ha ännu mer smak på köttbullarna så kan de även smaksättas med lite ansjovisspad, dijonsenap eller färsk, finriven ingefära.
Häll ner ströbröd och grädde i en skål och rör om snabbt. Låt svälla ca 10 minuter. Rör under tiden ihop blandfärs, riven lök, ägg, salt och kryddpeppar. Tillsätt ströbrödsblandningen och rör om tills du har en smidig och välblandad smet. Blöt händerna med kallt vatten och forma sedan färsblandningen till [get_antal] runda och jämnstora köttbullar. Värm en stekpanna med en rejäl klick smör till lite över medelvärme. Stek några köttbullar i taget. Skapa försiktigt stekpannan då och då så att köttbullarna får fin yta på alla sidor. Sänk värmen när köttbullarna börjar få färg och stek dem i 5-10 minuter till, tills de är genomstekta.
Publicerat 6/12 2022 av Daniel Claesson