X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Falukorvsgratäng

Falukorvsgratäng

PT40M40 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Hur gör man falukorvsmiddagen roligare än med en vanlig stroganoff? Ett enkelt sätt är att gratinera falukorven. Detta recept påminner en del om stroganoff, men resultatet är faktiskt mycket godare.

Hur gör man falukorvsmiddagen roligare än med en vanlig stroganoff? Ett enkelt sätt är att gratinera falukorven. Detta recept påminner en del om stroganoff, men resultatet är faktiskt mycket godare.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept*
*Om du använder glutenfri pasta.

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.

Ingredienser

0,5 st purjolök
800 g falukorv
salt och peppar
1 tsk paprikapulver
3 dl crème fraiche
2 msk chilisås
1 tsk soja
1 st köttbuljongtärning
10 dl pasta, gärna penne
1 dl riven ost
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela och skölj purjolöken, hacka den sedan. Dela även falukorven i strimlor. Låt purjolöken och korven steka i ett par minuter, till allt börjar få fin färg. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  3. Häll ner crème fraiche, chilisås och soja. Dela buljongtärningen och tillsätt även den, rör om och låt allt småkoka en liten stund. Smaka av och krydda efter behov.
  4. Koka pastan enligt förpackningens ansvisningar. Häll av vattnet och lägg ner pastan i en ugnsform. Häll korvgrytan över pastan och blanda. Toppa med riven ost.
  5. Gratinera högt upp i ugnen i ungefär tio minuter, tills osten har smällt och börjar bli gyllenbrun.

Sätt ugnen på 225°. Dela och skölj purjolöken, hacka den sedan. Dela även falukorven i strimlor. Låt purjolöken och korven steka i ett par minuter, till allt börjar få fin färg. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll ner crème fraiche, chilisås och soja. Dela buljongtärningen och tillsätt även den, rör om och låt allt småkoka en liten stund. Smaka av och krydda efter behov. Koka pastan enligt förpackningens ansvisningar. Häll av vattnet och lägg ner pastan i en ugnsform. Häll korvgrytan över pastan och blanda. Toppa med riven ost. Gratinera högt upp i ugnen i ungefär tio minuter, tills osten har smällt och börjar bli gyllenbrun.

Lycka till!

Publicerat 4/2 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!