X

Betygsätt detta recept

Sätt betyg på receptet.

Potatis- och fiskgratäng

Potatis- och fiskgratäng

PT50M50 minuter

4

portioner

Matlådevänligt

Passar matlåda

1

Enkel och god gratäng där fisk och potatis tillagas i samma form. Välj MSC-märkt fisk, till exempel torsk, kolja eller sej.

Enkel och god gratäng där fisk och potatis tillagas i samma form. Välj MSC-märkt fisk, till exempel torsk, kolja eller sej.

Glutenfritt recept

Glutenfritt recept

Laktosfritt recept

Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter

Tips

Gratängen blir godast med vispgrädde, men matlagningsgrädde går såklart också bra att använda. Välj gärna en lagrad ost för mer smak, till exempel Västerbottensost.

Ingredienser

600 g potatis, fast
2 st gula lökar
0,5 st purjolök
500 g fiskfiléer, t.ex. kolja eller torsk
3 dl grädde
2 dl mjölk
2 st grönsaksbuljongtärningar
150 g riven ost
salt och peppar
Annons: Köp ingredienser från Mathem

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala och skiva potatisen tunt, använd gärna en mandolin. Skala och skiva den gula löken och skölj och skiva purjolöken. Dela fisken i mindre bitar. Lägg allt i en smord ugnsform.
  3. Blanda grädde och mjölk. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt osten och krydda med salt och peppar. Rör om och häll ner allt i ugnsformen.
  4. Grädda fiskgratängen mitt i ugnen. Tillagningstiden beror på hur tjocka potatisskivorna är, men sannolikt 30-60 minuter. Täck gratängen med aluminiumfolie om den börjar få en fin gyllenbrun ytan innan potatisen är mjuk.

Sätt ugnen på 225°. Skala och skiva potatisen tunt, använd gärna en mandolin. Skala och skiva den gula löken och skölj och skiva purjolöken. Dela fisken i mindre bitar. Lägg allt i en smord ugnsform. Blanda grädde och mjölk. Smula ner buljongtärningarna, tillsätt osten och krydda med salt och peppar. Rör om och häll ner allt i ugnsformen. Grädda fiskgratängen mitt i ugnen. Tillagningstiden beror på hur tjocka potatisskivorna är, men sannolikt 30-60 minuter. Täck gratängen med aluminiumfolie om den börjar få en fin gyllenbrun ytan innan potatisen är mjuk.

Lycka till!

Publicerat 28/2 2021 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!