Ingredienser
- 600 g rödspätta
- salt och peppar
- 2 dl mjölk
- 2 dl Crème Fraiche
- 2 msk chilisås
- 2 tsk dragon, torkad
- 0,5 st citron
- 1 dl riven ost
Fiskgratängen tillagas i ugnen och sköter sig själv. Rulladerna ligger i en sås med smak av chili och citron, toppad med smält ost. Rödspättan går självklart att byta mot valfri vit fisk.
Fiskgratängen tillagas i ugnen och sköter sig själv. Rulladerna ligger i en sås med smak av chili och citron, toppad med smält ost. Rödspättan går självklart att byta mot valfri vit fisk.
PT40M40 minuter
portioner
Passar matlåda
Sätt ugnen på 200°. Krydda rödspättan med salt och peppar, rulla sedan ihop fiskfiléerna och lägg dem i en ugnssäker form som inte är allt för stor. Blanda mjölk, crème fraiche, chilisås. Tillsätt dragon, saften från citronen och lite salt och peppar. Häll såsen över fisken och toppa med riven ost. Tillaga mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Servera gärna fiskgratängen med potatismos eller pressad potatis.
Publicerat 29/9 2014 av .
40 min
40 min
30 min
20 min
Annons ▼
Annons ▼