Ingredienser
- 150 g räkor, skalade
- 2 msk majonnäs
- 3 msk gräddfil
- 2 msk dill, färsk
- 0,5 st rödlök
- 100 g löjrom
- 4 st skivor formfranska
- 0,5 st citron
- Annons: Köp ingredienser från Mathem
PT15M15 minuter
portioner
Toast Skagen är en enkel, men samtidigt riktigt god, förrätt som är en klassiker i Sverige. På en skiva rostat bröd läggs skagenröran, alltså räkor i majonnäs med dill och rödlök, tillsammans med löjrom och citron.
Toast Skagen är en enkel, men samtidigt riktigt god, förrätt som är en klassiker i Sverige. På en skiva rostat bröd läggs skagenröran, alltså räkor i majonnäs med dill och rödlök, tillsammans med löjrom och citron.
Glutenfritt recept*
*Kom ihåg att använda glutenfritt bröd.
Laktosfritt recept*
*Välj laktosfria mejeriprodukter.
Hacka räkorna grovt. Blanda dem med majonnäs och gräddfil. Finhacka dillen. Skala rödlöken och hacka även den fint. Blanda sedan ner lök och dill med räkorna. Stek brödskivorna i smör, båda sidorna ska vara gyllenbruna. Brödet går även bra att rosta. Skär gärna bort kanterna på brödet. Fördela skagenröran på bröden. Toppa med löjrom, en citronklyfta och gärna lite mer färsk dill.
Publicerat 29/6 2015 av Daniel Claesson