Toast Skagen

Toast Skagen

PT15M15 minuter

4

portioner

Toast Skagen är en enkel, men samtidigt riktigt god, förrätt som är en klassiker i Sverige. På en skiva rostat bröd läggs skagenröran, alltså räkor i majonnäs med dill och rödlök, tillsammans med löjrom och citron.

Toast Skagen är en enkel, men samtidigt riktigt god, förrätt som är en klassiker i Sverige. På en skiva rostat bröd läggs skagenröran, alltså räkor i majonnäs med dill och rödlök, tillsammans med löjrom och citron.

Glutenfritt recept*
*Kom ihåg att använda glutenfritt bröd.

Ingredienser

150 g räkor, skalade
2 msk majonnäs
3 msk gräddfil
2 msk dill, färsk
0,5 st rödlök
100 g löjrom
4 st skivor formfranska
0,5 st citron
Köp hem ingredienserna från Hemköp

Dela receptet

Dela receptet på Twitter
Dela receptet på Facebook
Dela receptet på Pinterest

Gör så här

  1. Hacka räkorna grovt. Blanda dem med majonnäs och gräddfil. Finhacka dillen. Skala rödlöken och hacka även den fint. Blanda sedan ner lök och dill med räkorna.
  2. Stek brödskivorna i smör, båda sidorna ska vara gyllenbruna. Brödet går även bra att rosta. Skär gärna bort kanterna på brödet.
  3. Fördela skagenröran på bröden. Toppa med löjrom, en citronklyfta och gärna lite mer färsk dill.

Hacka räkorna grovt. Blanda dem med majonnäs och gräddfil. Finhacka dillen. Skala rödlöken och hacka även den fint. Blanda sedan ner lök och dill med räkorna. Stek brödskivorna i smör, båda sidorna ska vara gyllenbruna. Brödet går även bra att rosta. Skär gärna bort kanterna på brödet. Fördela skagenröran på bröden. Toppa med löjrom, en citronklyfta och gärna lite mer färsk dill.

Lycka till!

Publicerat 29/6 2015 av

Vad tycker du om receptet? Kommentera här!